Julien Epaillard (FRA) - Dubai du Cedre
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Julien Epaillard (FRA) - Dubai du Cedre Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Snelheidsduivel Julien Epaillard wint 1,60m en blijft Willem Greve en Lars Kersten voor

Springen Jumping Amsterdam

Het hoofdnummer van de zaterdagavond, de Anemone Horse Trucks Grand Prix of Amsterdam, zat afgeladen vol met publiek. Veertig springruiters van topniveau gingen met elkaar de strijd aan op 1,60m-niveau. Elf combinaties haalden de barrage waarbij snelheidsduivel Julien Epaillard weer oppermachtig was. De Franse ruiter reed Dubai du Cedre (v. Baloubet du Rouet) in 34,16 seconden over de eindstreep.

Advertisement

Nederlands succes

Er was ook Nederlands succes. Willem Greve werd tweede in 36,57 seconden tijdens zijn eerste grote wedstrijd met Pretty Woman van ‘t Paradijs (v. Vigo D Arsouilles Stx). De derde plaats was voor Lars Kersten en de geweldig springende Funky Fred Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) in 37,98 seconden. Maikel van der Vleuten bleef ook foutloos en eindigde als vijfde met Dywis HH (v. Toulon). 


Willem Greve (NED) - Pretty Woman van ’t Paradijs Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots 

‘Ze is in topvorm’

De ruiter heeft zijn toppaarden Donatello en Dubai du Cedre geweldig aan het springen dit seizoen. “Achter elkaar de Wereldbekerwedstrijd en de Grote Prijs winnen kan alleen als je twee super paarden hebt. En zo gelukkig ben ik met Donatello en Dubai.” Zijn topmerrie Dubai du Cedre kreeg een korte rustpauze na de wedstrijd in Genève. “Twee weken geleden reed ik in Oliva weer lage rubrieken met haar. De eerste ronde was moeilijk voor mij, omdat ze nog wel erg fris was. Maar in de barrage was ze geweldig. Je hebt van die barrages, die lopen gewoon en dan kan je ook veel risico nemen. De afstanden waren makkelijk en na de tweede hindernis ging ik ervoor. De lijn naar de laatste hindernis ging ook goed. Ze is in topvorm en doet altijd haar best in de ring. Voor mij is het fantastisch om haar te rijden.”

‘Er heerst een super sfeer’

De Fransman is lovend over Jumping Amsterdam. “Ik houd van deze wedstrijd en er heerst een super sfeer. Alles is goed geregeld voor de paarden en ruiters. Het is fijn dat we ons in alle rust kunnen voorbereiden in de piste bij de stallen en daarna in de losrijdpiste de laatste voorbereidingen kunnen doen. Voor mij is Amsterdam heel speciaal, ik won hier ook al eens met Toupie de la Roque”, vertelt hij

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots

Willem Greve (NED) - Pretty Woman van ’t Paradijs
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots