Matthew Sampson - MGH Candy Girl
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Matthew Sampson - MGH Candy Girl Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Matthew Sampson wint 1,40m Pearlcard prijs, Angelica Augustsson Zanotelli 0,01 seconde te langzaam

Springen Jumping Amsterdam

De eerste internationale rubriek over 1,40m was een groot succes vrijdagmiddag. Van de 42 deelnemers wisten er 30 foutloos te blijven in de rubriek direct op tijd. Het was voor het eerst dat de Brit Matthew Sampson mocht rijden op Jumping Amsterdam en dat was niet zonder succes. Hij won met MGH Candy Girl (v. Sligo Candy Boy) in 55,63 seconden. 

Advertisement

Nederlandse combinaties

De Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli was slechts eenhonderdste van een seconde langzamer waardoor ze tweede werd gevolgd door Jur Vrieling. Vier Nederlandse combinaties wisten in de top tien te finishen. Jur Vrieling werd derde met Lhynara (v. Lyjanero) in 56,04 seconden. Pim Mulder en Sanne Thijssen volgden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Lars Kersten volgde op de achtste plaats. 


Matthew Sampson (GBR) - MGH Candy Girl Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots 

‘Ze is altijd competitief’

De 34-jarige Brit had nog geen andere ruiters zien rijden, maar kon vertrouwen op zijn kleine merrie Candy Girl. “Ik kon dit parcours wel aan Candy Girl overlaten. Het is een kleine merrie, maar ze is goud waard. Ze is altijd competitief en als ik wil kan ik met haar heel snel zijn. In Mechelen won ze een rubriek, in Londen was ze een keer derde en een keer eerste, ik kan altijd op haar vertrouwen.” De ruiter wilde altijd al een keer op Jumping Amsterdam rijden. “Er zijn een hoop strijdlustige ruiters hier. De faciliteiten zijn fantastisch, en de ring en het publiek zijn hier ook geweldig. Ik ben heel blij dat ik hier ben. Fingers crossed voor de komende dagen. Hopelijk finishen we zoals we gestart zijn.”

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: Jumping Amsterdam

Foto’s: Digishots 

Matthew Sampson (GBR) - MGH Candy Girl
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots