Marcus Ehning (GER) - Stargold
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Marcus Ehning (GER) - Stargold Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Marcus Ehning en Stargold zijn Harrie Smolders en Marc Houtzager te snel af in 1,50m

Springen Jumping Amsterdam

In het hoofdnummer van de vrijdagavond, de Telegraaf Prijs over 1,50m kwamen 46 deelnemers de piste binnen. Dertien combinaties kwamen terug voor de barrage waarbij het Nederlandse feestje werd verstoord door de Duitse topruiter Marcus Ehning. Hij was een seconde sneller met zijn hengst Stargold (v. Stakkato Gold). Harrie Smolders en Escape Z (v. Emerald) volgden op plaats twee en Marc Houtzager met Sterrehof’s Dante (v. Canterano) op de derde plaats. 

Advertisement


Harrie Smolders (NED) - Escape Z - Digishots 

Vier en vijf ook voor Nederland 

Ook de vierde en vijfde prijs bleven in Nederland. Henk Frederiks reed zijn hengst Impian D (v. VDL Bubalu) in 37,57 seconden naar de vierde tijd en bleef daarmee nipt voor op Kevin Jochems. De ruiter finishte in 37,71 seconden met Casillas van de Helle (v. Casall). Als laatste starter kon alleen Marcus Ehning het podium nog veranderen. “Stargold is een erg ervaren paard. Hij springt de barrage heel gemakkelijk en was zeer snel. Het is perfect gelopen”, sprak de ruiter na afloop.

‘Hij is absoluut een wereldpaard’

De combinatie wist dit kunstje al eerder uit te voeren. Zo wonnen ze de Grote Prijs van Aken ook als laatste starter in de barrage. “Zo doe ik het graag. Het blijft natuurlijk bijzonder om de Grote Prijs in Aken te winnen. Stargold heeft twee kampioenschappen gelopen. Hij is absoluut een wereldpaard. Ik hoop dit kunstje nog een keer te herhalen op Jumping Amsterdam. Ik word dit jaar 50 en ik vind het super dat ik nog steeds dit soort goede paarden rijd. Als een paard echt in vorm is, ga ik mij proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.’’

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Jumping Amsterdam

Foto’s: Digishots

Harrie Smolders (NED) - Escape Z