Digishots
Digishots Lars Kersten met Boebka vh Marienshof Z

WB Basel | Kevin Jochems vijfde in 1,55m en Lars Kersten vijfde in 1,50m

Springen

Op de wereldbekerwedstrijd in Basel werden zaterdag ook twee rubrieken verreden over een hoogte van 1,50m en 1,55m. Er is sterke concurrentie afgereisd naar Zwitserland. Nederlandse springruiters Kevin Jochems en Lars Kersten wisten beide de vijfde prijs te winnen. Zondagmiddag staat de wereldbekerkwalificatie op het programma. 

Advertisement

Speed & handiness parcours

In het 1,50m parcours stonden twaalf hindernissen met veertien sprongen. In het speed & handiness kwamen veertig combinaties aan de start. Het beste Nederlandse resultaat werd behaald door Lars Kersten die Boebka vh Marienshof Z (v. Balou du Rouet) in de vijfde tijd wist te finishen. De combinatie had 58,30 seconden nodig voor hun rit. Kevin Jochems werd vijftiende in 62,27 seconden met Casillas van de Helle (v. Casall). Jur Vrieling werd 34e met Lhynara (v. Lyjanero). De winst in het 1,50m ging naar de Ier Rochard Howley die in 55,02 seconden het parcours afsloot. Zijn vijftienjarige ruin Mansini Ltd (v. Caressini L) wist ruim voor te blijven op de nummers twee. Het Zwitserse thuispubliek liet hun enthousiasme horen voor de Zwitserse combinatie die tweede, derde en vierde werden. 

Kevin Jochems vijfde in snelle tijd

Ook aan het 1,55m parcours namen 38 combinaties deel. Zes combinaties kwamen terug voor de barrage waarin de Braziliaan Yuri Mansur oppermachtig was met Vitiki (v. Valentino). Ze hadden slechts 33,89 seconden nodig voor hun rit. Tweede werd de Ier Denis Lynch in 37,48 seconden met Dark Chocolate 48 (v. Casall). De top drie werd compleet gemaakt door de Belg Pieter Devos. Hij reed Casual DV Z (v. Cornet Obolensky) in 37,56 seconden over de eindstreep. Kevin Jochems wist de vijfde tijd te noteren met Camilla van de Helle (v. Crumble). Het was jammer dat er een balk viel want de combinatie had een snelle tijd van 34,07 seconden. Lars Kersten werd twaalfde met Funky Fred Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) door vier strafpunten in het basisparcours. Jur Vrieling volgde op plaats zestien met Jourdain VDL (v. Zapatero) met vijf strafpunten. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots