Jessica von Bredow Werndl (GER) - TSF Dalera BB
FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023
© DigiShots
Jessica von Bredow Werndl (GER) - TSF Dalera BB FEI Dressage European Championships Riesenbeck 2023 © DigiShots DigiShots

WB Basel | Jessica von Bredow-Werndl en TSF Dalera BB winnen met gemak, Devenda Dijkstra dertiende

Dressuur

In het Zwitserse Basel wordt deze week een wereldbekerwedstrijd verreden. Veertien dressuurcombinaties reden de Grand Prix waarbij Jessica von Bredow-Werndl opnieuw geen concurrentie kende. Ze reed met veel gemak haar Olympische TSF Dalera BB (v. Easy Game) naar 82,50%. Voor Nederland is Devenda Dijkstra afgereisd naar Zwitserland. Ze werd dertiende met haar zelfopgeleide Hero (v. Johnson) met 68,11%.

Tienen voor Werth

Isabell Werth deed een geduchte poging met haar inmiddels achttienjarige Emilio (v. Ehrenpreis). Bij het binnenkomen ging het mis, maar de combinatie wist zich te herpakken. De ervaren amazone reed het paard met veel kunde door de proef en kreeg zelfs twee 10’en voor de piaffe. Ze werd tweede achter haar Duitse teamgenoot met 78,87%. 

Duitse top vier

De top vier werd bezet door Duitse combinaties. Matthias Alexander Rath had zijn Destacado FRH (v. Desperados) er goed aan staan. Er ontstond alleen een hakkel in de uitgestrekte draf. Het duo werd derde in 74,70%. Sönke Rothenberger werd vierde met de Millenium-zoon Matchball Old. De proef leverde 73,22% op. 

Devenda Dijkstra

Voor Nederland reed Devenda Dijkstra de wereldbekerwedstrijd. Tot de galoptour was het een solide proef, maar bij de serie eners ging het mis. Het dubbeltellende onderdeel trok de score iets naar beneden waardoor het uitkwam op 68,11%. De kür op muziek staat zaterdagmiddag om 14.30 uur op het programma. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots