Matthew Sampson (GBR) - MGH Candy Girl
Jumping Amsterdam 2024
© DigiShots
Matthew Sampson (GBR) - MGH Candy Girl Jumping Amsterdam 2024 © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Matthew Sampson op herhaling en winnaar 1,45m: “Candy Girl heeft een winnaarsmentaliteit”

Springen Jumping Amsterdam

De Brit Matthew Sampson wist al zijn tweede rubriek te winnen op Jumping Amsterdam. Vrijdag won hij met zijn MGH Candy Girl (v. Sligo Candy Boy) het 1,40m en zaterdagavond herhaalde hij dat kunstje in het 1,45m. 

Advertisement

Twintig foutloze combinaties

In de RAI Amsterdam prijs in de rubriek op tijd kwamen maar liefst 53 combinaties aan de start. Twintig combinaties waren foutloos waarbij Sampson maar liefst zestien seconden sneller was dan de nummer twintig. De Duitse Jana Wargers ging aan de leiding met haar Chacco’s Lady (v. Chacco-Blue). Ze had voor haar rit 63,02 seconden nodig. Als laatste starter wist Matthew Sampson onder haar tijd te duiken en won in 61,43 seconden. Het podium werd compleet gemaakt door de Ier Denis Lynch. Hij finishte in 63,12 seconden met Cornets Iberio (v. Cornet Obolensky).

‘Ze is twee dagen al super snel’

Matthew reageerde na afloop: “Het is fantastisch om deze rubriek te winnen. Ze is twee dagen al super snel, dat is fantastisch. Ik had het gevoel dat het sneller kon en deze tijd was genoeg. Candy Girl heeft haar best gedaan en heeft een winnaarsmentaliteit. Het publiek was fantastisch. Ik won een rubriek in Mechelen en Londen en nu twee in Amsterdam, dat wil ik graag voortzetten. Ik heb een goed team paarden en eigenaren die mij steunen.’’

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots