Bikkel 470
KFPS Hengstenkeuring 2020
© DigiShots
Bikkel 470 KFPS Hengstenkeuring 2020 © DigiShots DigiShots

KFPS-stamboekhengst Bikkel 470 (14) overleden: “Gefrustreerd dat het zo moest eindigen”

Fokkerij

Bikkel 470 (v. Beart 411) werd geboren als Bikkel fan ‘e Lange Ekers bij Henk Bakker in Haskerhorne. In het voorjaar van 2012 werd hij als driejarige hengst goedgekeurd op basis van zijn zeer goede afstamming, zijn lage verwantschap, zijn ruim voldoende exterieur en zijn ruim voldoende verrichting in het Centraal Onderzoek. Hij was geen hengst van extremen, maar juist een hengst die nergens steken laat vallen.

Advertisement

Hoefbevangenheid

De 14-jarige hengst stond de laatste vijf jaar bij Erwin Spliethof in Bladel. “Van een ‘peesblessure’ naar een hoef-operatie, om vervolgens een levensgevaarlijke darminfectie te krijgen door de verkeerde antibiotica”, aldus de hengstenhouder. “Maar hij knokte zich er doorheen. Wat waren we trots! Na zo’n zware darminfectie loop je een grote kans op hoefbevangenheid en deze nachtmerrie werd ons helaas niet bespaard. Ik ben dankbaar dat hij ruim 5 jaar bij ons is geweest en tegelijkertijd ben ik gefrustreerd dat het op deze manier moet eindigen. Hij was een hengst met een volmaakt karakter. Zijn aanwezigheid vulde de stal met positieve energie.”

Bikkel dekte in totaal 400 merries. Hij laat 18 Stermerries achter, één Sterruin en vijf Sterhengsten. Drie van zijn nakomelingen ontvingen het Sportpredicaat en één wist een AAA-notering te halen. 

Bron: Phryso

Foto: Digishots