Fokkerij

Nicola Philippaerts - Bisquet Balou C Indoop Brabant 2016 © DigiShots
  • aangepast 15 juli 2021 09:05

Bisquet Balou C voor dekdienst naar Frankrijk

Met een foutloze omloop en een vijfde plaats in de Leon Melchior CSI5* Open Sires of the World Zangersheide neemt Bisquet Balou C afscheid van de sport. Nicola Philippaerts zadelde de 13 jarige hengst in Mechelen voor het laatst. Bisquet Balou C (v Balou de Rouet) verhuist naar Frankrijk waar hij zal worden ingezet in de fokkerij.

Top achtergrond

Bisquet Balou C, uit de merrie Phillipa (v Polydor) is gekeurd voor zowel het BWP als het Selle Francais. Zijn  top achtergrond reikt tot ver voorbij zijn voorouders en zorgt voor eveneens veelbelovende nakomelingen. Grootvader van de hengst is Baloubet du Rouet, een levende legende en huidig nummer 1 in de WBFSH ‘“ ranking. Onder Rodrigo Pessoa is hij meervoudig medaillewinnaar. Ook de zonen van Balou du Rouet zijn zeer succesvol op internationaal niveau. De hengst is leverancier van vijfsterren winnaars zoals Balloon, Balzac, Balou’s Herb, Baltimore en Baranus.

Groupe France Elevage

‘Bisquet Balou C verhuist nu naar Frankijk naar Groupe France Elevage,’ vertelt Ludo Philippaerts. ‘Daar gaat hij zijn carrière als dekhengst voortzetten. Vanaf volgend jaar zal er overal, ook in België, vers sperma van hem beschikbaar zijn. Hij is een ongelofelijk goed paard maar hij heeft niet alles uit zijn sportieve carrière kunnen halen wat erin zat. Voor de fokkerij gaat hij wel heel veel kunnen betekenen.’ Bron: philippaerts.be Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties