Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023 © DigiShots Leanjo de Koster

CHIO Aken | Dinja van Liere over Vita di Lusso: “Hij kan nog beter, helemaal als we meer op elkaar afgestemd zijn”

Dressuur CHIO Aken

De scores die Dinja van Liere en haar toekomsttalent Vita di Lusso (v. Vitalis) in binnen- én buitenland noteren liegen er niet om; ze vormen een goede combinatie. Hoewel er een aantal afstemmingsfouten slopen in de proeven die ze afgelopen week op CHIO Aken reden en de concurrentie ontzettend sterk was, is de amazone overtuigd van de kwaliteiten van de achtjarige ruin van Reesink Horses.

Advertisement

“Hij bleef fijn lopen”

Nadat de combinatie op Indoor Brabant twee eerste plaatsen op naam schreef en op het NK Dressuur aan kop eindigde in de Lichte Tour, gingen ze afgelopen week van start op CHIO Aken. Woensdag eindigden ze met hun score van 71,79% als beste Nederlandse combinatie op de vijfde plaats in de Prix St. Georges. Zaterdag was hun score van 72,47% in de Intermediaire I tevens goed voor de vijfde plaats in het sterke deelnemersveld. “Vita di Lusso is een ontzettend fijn paard om mee te werken. Hoewel hij het in Aken wat spannend vond, bleef hij heel fijn lopen. Zelfs in zo’n drukke wedstrijdweek behoudt hij voldoende energie en go, dus het is echt een prettig wedstrijdpaard”, vertelt Dinja.


Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023 © DigiShots - Leanjo de Koster

Afstemming

“Op het moment dat Vita spanning heeft, komt hij wat terug. Bij hem is dat niet zozeer vervelend, omdat hij van zichzelf al zo veel go heeft. Het is bij hem juist wel fijn als hij een beetje afremt”, lacht ze. “Hij liep twee hele fijne proeven, maar onze fouten drukten de scores helaas iets naar beneden. Hij kan zeker nog beter en ik denk dat we zonder die fouten ook bij de top drie hadden kunnen zitten. Fouten zijn nu eenmaal snel gemaakt, maar hoe meer proeven we samen rijden, hoe beter we op elkaar afgestemd zullen raken”, sluit ze af. 


Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso - Leanjo de Koster

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: DigiShots

Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2023
© DigiShots