Dinja van Liere - Vita di Lusso
NK Dressuur 2023
© DigiShots
Dinja van Liere - Vita di Lusso NK Dressuur 2023 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Dinja van Liere en Vita di Lusso klasse apart in Lichte Tour

Dressuur NK Dressuur 2023

Het was een zeer sterk deelnemersveld in het eerste onderdeel van het kampioenschap in de Lichte Tour vrijdag. In de Prix St. Georges kwamen 29 deelnemers aan de start. Dat het niveau hoog was, was op voorhand te verwachten. De KNHS had vlak voor het evenement de selectiecriteria van 68% naar 70% opgeschroefd. De zege ging naar Dinja van Liere, die met Vita di Lusso (v. Vitalis) 75,88% noteerde.

Advertisement

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Vita di Lusso liep met heel veel gemak, schwung, losgelatenheid, gedragen én plezier door de proef. Het was een prachtig beeld van een amazone die onzichtbare hulpen gaf en een blij paard. In de stap verloren ze wat punten; in de verzamelde stap stapte hij niet meer helemaal zuiver en in de uitgestrekte stap zou hij nog meer overstap mogen tonen. Verder was hun optreden een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Harmonie en vertrouwen

Kirsten Brouwer kwam als eerste aan de start met Jack Daniels (v. Electron). De zwarte toonde enorm veel power, met een heel sterk achterbeen gebruik. Het hele beeld was gedragen, bergop en harmonieus. Hij had een klein beetje spanning in de stap in de mooie baan, maar vertrouwde op Kirsten en liep verder heel mooi door de proef. Met 73,38% gingen ze heel lang aan de leiding, totdat Dinja als 20e de baan betrad. De combinatie werd verdiend tweede.


Kirsten Brouwer - Jack Daniels NK Dressuur 2023 © DigiShots - DigiShots

Grote fout

Renate van Uytert-Van Vliet begon heel sterk met de  KWPN-hengst Just Wimphof (v. De Niro). Lange tijd stond er ruim 77% op het scorebord, totdat ze een storing kregen voor de pirouette naar rechts. Die telde dubbel, wat betekende dat de score zakte. Uiteindelijk kwamen ze uit op 73,04% en de derde plaats.

Veel basiskwaliteit

Jonna Schelstraete-Van Ham startte met de prachtige zwarte Ferro-zoon Ironman. Het was een zeer aansprekend en harmonieus beeld waarin Ironman veel losgelatenheid toonde, met veel schwung van de grond bewoog en heel veel basiskwaliteit liet zien. Met een score van 72,94% werden ze vierde.

Grote beweger

Dominique Filion reed ook een sterke proef met The Boss (v. Boston) die ze rijdt voor Reesink Horses. Met deze grote beweger liet ze een zeer aansprekende proef zien, die goed was voor 72,59% en de vijfde plaats.

De beste 12 combinaties (één paard per ruiter) mogen door naar de finale Kür op muziek, zaterdag om 19.00 uur.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Kirsten Brouwer - Jack Daniels
NK Dressuur 2023
© DigiShots