Nina Jansen - BJ's Etoi
Subtop Exloo 2020
© DigiShots
Nina Jansen - BJ's Etoi Subtop Exloo 2020 © DigiShots DigiShots

Subtop l Nieuw PR voor Nina Jansen in Inter1: “We durven steeds meer risico’s te nemen”

Dressuur

Nina Jansen en Bj’s Etoi (v. United) hadden vandaag de smaak te pakken op de suboptwedstrijd bij manege de Rekkendonken in Liempde. De combinatie reed 66,3% bijeen wat ze een nieuw persoonlijk record opleverde op Inter1-niveau.

Advertisement

Leren 

“Ik ging echt op wedstrijd om te leren”, steekt de amazone van wal. “Ik wilde mijn proef dus zeker niet op safe  rijden. Mijn doel was om zo gedurfd mogelijk door de proef te sturen en als er dan een onderdeel mis zou gaan, had ik tenminste wel het beste geprobeerd. Dit heeft heel goed uitgepakt, want hierdoor heb ik dus mijn persoonlijke record omhoog gekregen.”

Motivatie

Jansen stelde 65% als doel vandaag. “Mijn volgende doel is de 68% en daarna willen we natuurlijk ook nog naar de 70+%. Mijn gevoel en de punten van vandaag kloppen, ook de juryleden zaten goed op één lijn. Het is altijd leuk om na de proef te horen dat je zo goed vooruit bent gegaan en dat er nog veel inzit voor de toekomst, dat geeft mij veel motivatie.”

Verzameling en expressie

De amazone probeert school en zo goed mogelijk te combineren met het trainen. “Studeren en paardrijden is niet altijd makkelijk samen, maar dit geeft dan toch weer net een extra duwtje in de rug dat het al het harde werken meer dan waard is. Thuis zijn we al bezig met meer verzameling en nog wat meer expressie in de draf. We werken er nu hard aan om dit ook tijdens de proef onder controle te krijgen. Over twee weken gaan we weer op wedstrijd, hopelijk kan ik er dan nog een schepje boven op doen.”

Goed team

Jansen kocht Bj’s Etoi vijf jaar geleden van haar trainer Niels Bax. “We zijn samen begonnen in het Z2. Bj’s Etoi is een paard met een speciaal karakter. Waar hij aan de ene kant heel sensibel is, heeft hij ook echt duidelijkheid nodig. Gelukkig krijg ik hier goede begeleiding in van Niels. Zelf ben ik iemand die rustig blijft, geduld heeft en vooral nooit opgeeft. Hierdoor zijn we een goed team samen.”

Grand Prix

De amazone vervolgt: “Bj’s Etoi is een knappe verschijning, hij laat echt zien dat hij aanwezig is. Zijn kwaliteiten zitten hem nu in de galop-onderdelen. Uiteindelijk is Grand Prix rijden echt ons ultieme doel. Ik hoop de mogelijkheid te krijgen om deze droom binnen twee á drie jaar waar te maken, want dan kan ik ook nog meedoen met de U25. We gaan nu rustig beginnen met piaffe en passage. Zodra we dit onder controle hebben zullen we zeker een kans gaan wagen”, sluit ze gemotiveerd af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: DigiShots