Afbeelding

Subtop l Michelle Dalemans in top 3 kür op muziek Exloo: “Kenzo gaat steeds meer ontspannen”

Dressuur

Eigenlijk vertrok Michelle Dalemans met Kenzo (v. Galaxie) richting Exloo om de proef te gebruiken als leermoment, maar toen ze eenmaal de smaak te pakken hadden kwam de kür ook steeds dichterbij. De combinatie reed een percentage van 64,76% bijeen wat zorgde voor een derde plek in de kür op muziek op ZZZ-niveau. 

Advertisement

Tevreden

“Ik was tevreden met mijn proef. Kenzo vindt het vaak nog erg spannend, maar dat ging nu gelukkig al een stuk beter. Er moet nog veel verbetert worden, maar het belangrijkste is nu dat hij meer gaat ontspannen in de proef”, steekt de amazone van wal.

Fijn commentaar 

“Het percentage dat we van de juryleden kregen kwam goed overeen met mijn gevoel. Voor de goede onderdelen kreeg hij mooie cijfers en wat mis ging werd terecht lager beoordeeld. We kregen fijn commentaar waar we mee aan de slag gaan.”

Gedragenheid en lossigheid

Dalemans is erg tevreden met het drafgedeelte in de proef. “Hier kregen we ook mooie cijfers voor. Ik ben vooral heel blij dat Kenzo al meer durfde te ontspannen in de proef. We hadden nog wel wat momenten van spanning, maar die kon ik goed oplossen. We gaan de komende tijd werken aan de gedragenheid en lossigheid, daarnaast is de afstemming ook een aandachtspuntje.”

Niet verwacht

Toen de amazone richting Exloo vertrok, had ze niet verwacht dat ze de kür op muziek mocht rijden. Ondanks dat de voorbereiding niet optimaal was, had de combinatie flink de smaak te pakken in de ring. “Ik heb met Kenzo alleen de proef gereden zodat de muziek gemaakt kon worden. We gingen er niet vanuit dat ik kür mocht rijden, vandaar dat ik deze ook niet geoefend had”, legt de amazone uit. “Het was nog wel even afwachten hoe hij op de muziek zou reageren, maar dit ging gelukkig goed.” Dalemans gaat hard aan de slag met de feedback die ze heeft gekregen. “Van twee juryleden kreeg ik te horen dat de lijnen van de uitgestrekte draf te kort waren, dus deze gaan we aanpassen voor een volgende keer.”

Ultieme doel

Voor nu krijg de ruin eerst een paar dagen vrij. “Daarna pakken we de training weer op en gaan we werken aan de gedragenheid en lossigheid.” Kenzo is aangekocht door Jacqueline Windt op de veiling in Zuidbroek toen hij 4,5 jaar oud was. “Kenzo zijn kwaliteit is voornamelijk dat hij heel licht aan de hulpen is. Daarnaast is hij heel goed in de zijgangen en heeft hij veel ritme in draf. De komende tijd gebruiken we vooral om door te trainen en te groeien op dit niveau. Voor Kenzo is het belangrijk om veel kilometers te maken. Het ultieme doel is natuurlijk het hoogst haalbare bereiken”, sluit Dalemans gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Photo.nl/Norine Hebakothé