Afbeelding

Subtop l Charell van Hoff scoort op ZZ-Zwaardebuut: “Blij dat het zo is uitgepakt”

Dressuur

Charell van Hoff en All Mighty King (v. All at Once) lieten zich goed zien op hun allereerste subtopwedstrijd. De combinatie reed 61,71% en 62,57% bijeen in het Zuid-Hollandse Lisse, wat zorgde voor een tweede en eerste plek op ZZ-Zwaar niveau.

Advertisement

Fijn en getalenteerd paard

“We hebben vorige week de proeven geoefend en dat viel nog niet mee, ik heb zelfs getwijfeld om ons af te melden”, steekt de amazone van wal. “Dat het dan nu zo mag uitpakken ben ik echt heel blij mee. De scores klopten bij mijn gevoel en beide jury’s zaten qua punten dicht bij elkaar. Als commentaar stond er op mijn protocol dat het een fijn en getalenteerd paard is.”

Vloeiend rijden

Van Hoff is het meest tevreden over haar series. “Deze gingen echt boven verwachting goed, want ik had verwacht dat King in de proef eigenlijk wat te heet zou worden. Om hogere scores te gaan rijden moet ik voor de volgende keer de proef netter af gaan werken, want de oefeningen zijn niet de moeilijksten, maar het vloeiend door de proef heen gaan kan nog lastig zijn. Daarbij mag ik op dit niveau niet meer de verkeerde kant op rijden en dat gebeurde wel in de eerste proef”, vervolgt ze lachend.

Bodybuilder

De amazone kocht All Mighty King toen hij drie jaar oud was. “Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt. Hij was toen best groot en erg mager, maar nu is hij 1,81M en een flinke bodybuilder. Voor volgende maand hebben wij twee wedstrijden op de planning, op manege Flemming en een 3-daags concours op The Horsepirouette. Ter voorbereiding ga ik vaker mijn proeven oefenen, zodat ik ze kan dromen en in het vervolg vloeiender door kan rijden.”

Wissels

Volgens van Hoff zit er nog genoeg potentie in de ruin om verder te komen tussen de witte hekjes. “King springt de wissels mooi groot en hij scoort ook altijd goed op de galopsappuyementen. Mijn grootste droom is dat we uiteindelijk samen Grand Prix mogen starten”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Demi van Reeven fotografie