Afbeelding

Subtop l Danique Swinkels scoort in Den Dungen: “David stond echt aan”

Dressuur

Danique Swinkels en Davidoff van Oeteren boekten dit weekend goede resultaten in Den Dungen. De combinatie reed 66,2% en 66,3% bijeen wat twee tweede plaatsen opleverde op ZZ-Zwaar niveau.

Advertisement

Ontspanning

“Ik ben erg tevreden over de proeven. Het doel was om een fijne proef te rijden met meer ontspanning en het neusje eruit, en dat is zeker gelukt!”, steekt de amazone van wal. “We moeten nog wel echt verder trainen met de pirouettes, want daar laten we nog te veel punten liggen, maar ik ben onwijs trots op hoe David zich heeft laten zien.”

Harmonieuze proef

Swinkels kan zich goed vinden in de percentages die ze heeft gescoord. “De punten klopten zeker bij mijn proef. We scoorden goed op de onderdelen die goed gingen en op de onderdelen die minder gingen werden we lager gejureerd. Daarnaast kregen we leuk jurycommentaar en stond er op ons protocol dat we een harmonieuze proef lieten zien en dat het een goed paard is. Dat is altijd superleuk om te horen”, vervolgt ze vrolijk.

Genoeg energie

“We scoorden het beste op de uitgestrekte stap en het appuyeren in de galop. Ik ben ook erg tevreden met hoe fijn David zich liet rijden, ik kon hem bijna met duim en wijsvinger rijden. Ook in de tweede proef had hij nog genoeg energie. Voor de volgende wedstrijd ga ik nog beter aan mijn pirouettes werken zodat we daar nog beter op gaan scoren.”

Finetunen 

De combinatie wil binnenkort de overstap naar PSG-niveau maken. “Ik weet nog niet precies waar en wanneer we deze wedstrijd gaan rijden, maar ik wil graag een niveau hoger starten met David. We gaan ons de komende tijd dus focussen op het proefgericht rijden en het nog meer finetunen van de proef.”

Potentie

“David is een onwijs lief paard met heel veel potentie, hij is super werkwillig en gaat altijd door het vuur voor me. Kortom: het is echt een super fijn paard om mee te werken”, legt Swinkels enthousiast uit. “Hij heeft heel veel kwaliteiten en vooral in de draf is het echt een powerhouse. Ik weet dat ik er nog veel meer uit kan halen en daar zijn we ook zeker hard mee bezig.”

Dankbaar

Samen met haar moeder traint Swinkels hard door om zich zo goed mogelijk te laten zien tussen de witte hekjes. “Zonder mijn moeder was ik nooit zo ver gekomen. Ze helpt mij aan alle kanten, van het lesgeven tot aan de kleinste details die ervoor zorgen dat we perfect van start kunnen, hier ben ik haar heel dankbaar voor. Mijn ultieme droom is om een keer een internationale wedstrijd met David te winnen, dat zou me echt heel gaaf lijken”, sluit ze af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privebezit