Afbeelding

Subtop l Judith Werkman wint Lichte Tour Zuidwolde na wedstrijdstop: “Een heel mooi begin!”

Dressuur

Het was alweer een jaar geleden dat Judith Werkman en Guance (v. Ampere) voor het laatst tussen de witte hekjes verschenen, maar dat was niet af te lezen aan hun resultaten. De combinatie scoorde 66,32% op Lichte Tour-niveau wat zorgde voor een mooie overwinning.

Advertisement

Mooi begin

“Nadat we een jaar niet op wedstrijd waren geweest was dit weer een heel mooi begin”, steekt de amazone van wal. “Ik was heel blij met de score en dat we de proef zonder grote fouten doorkwamen, het jurycommentaar  kwam dan ook goed overeen met mijn gevoel.”

Galoptour

Werkman is duidelijk over de verbeterpunten voor de komende tijd. “Guus vond de baan best spannend, waardoor ik de oefeningen net niet zo mooi kon voorbereiden en afwerken als ik graag had gewild. Ook de lengtebuiging had beter gekund. De galoptour was daarentegen wel heel fijn, de series gingen steady en één van de pirouettes leverde een acht op.”

Niks veranderd

De amazone lest al sinds haar jeugd bij Eline Klont. “Zij kent mij door en door en weet van zowel mijn goede als mijn minder goede kanten”, legt Werkman uit. “Hierdoor ontwikkel ik mezelf steeds meer, worden we beide kritischer en kom ik de proeven steeds preciezer door. Qua training hebben we eigenlijk niks veranderd ten opzichte van vorig jaar. Je kunt wel eindeloos je oefeningen doorrijden, maar op een gegeven moment moet je er ook op vertrouwen dat het goedkomt.”

Uiterste best

Deze week komt de combinatie aan de start in Exloo. “We gaan kijken of we steeds een beetje dichter bij die 70% kunnen komen. Guus rijd ik sinds haar vierde en na anderhalf jaar hebben mijn ouders haar gekocht. Ze doet altijd haar uiterste best en ze heeft echt lol in het werk, iets wat Eline en ik heel belangrijk vinden. We trainen lekker door op deze manier en zetten er geen druk achter.”  (IW)

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: NH Photo/ Norine Habekothé