Afbeelding

Subtop l Goede resultaten voor Floor van der Weide in LT Exloo: “Heel tevreden!”

Dressuur

Floor van der Weide en Independent Vinckenburgh (v. Apache)  hadden flink de smaak te pakken op de indoor regiokampioenschappen van Drenthe. De combinatie reed in de reguliere proef 65,098% bijeen wat een vierde plek en een startplek voor de kür opleverde. Met de kür op muziek reden amazone en paard naar 65,758, waarmee ze een derde plek bemachtigden op Lichte Tour-niveau.

Advertisement

Harmonieus 

“Ik was heel tevreden over de proef. In de draftour had Indi met iets meer afdruk mogen lopen, maar hij was wel foutloos en de galoptour was ook heel goed, dus daar ben ik heel blij mee”, steekt de amazone van wal. “Ik was het eens met de punten en op ons protocol stond dat we een leuke combinatie zijn en harmonieus hadden gereden. We kregen ook zevens en achten op de onderdelen die goed gingen, dus dat is heel fijn.”

Constant beeld

“Ik denk dat hij dit weekend voor het eerst geen fouten heeft gemaakt in de proef, daarnaast gingen de pirouettes veel beter dan voorheen. We konden een heel constant beeld laten zien, maar voor de volgende keer mogen de pirouettes nog wel iets mooier. Ook gaan we ons richten op het drafgedeelte, want thuis kan Indi heel mooi draven, maar in de proef krijg ik nog net niet de juiste gedragenheid en afdruk. Het gaat echt schelen in de punten van ieder drafonderdeel op het moment dat we dit gaan verbeteren.”

Kür op muziek

Ondanks dat de combinatie nog geen eigen Inter1-kür heeft en noodgedwongen een moest lenen, is de amazone blij met het resultaat. “Ik wist van tevoren dat Indi de hele pirouettes nog heel moeilijk vindt, dus dit was nog niet super dit weekend. Daarnaast mislukten de series om de drie tot twee keer toe, wat echt zonde was. Toch ben ik wel tevreden. Indi was ontspannen en hij was goed te rijden, alleen ik merkte wel dat het qua lijnen niet mijn eigen kür was. Ik denk dat we voor nu het hoogst haalbare eruit gehaald hebben.”

Uitdaging

Van der Weide kocht de 10-jarige Indi toen hij drie jaar oud was. “Ik heb hem helemaal zelf opgeleid en ik vind het een heel fijn paard. Vroeger kon hij best fris en gespannen zijn, en al helemaal omdat ik pas zestien was toen ik hem kreeg was het af en toe best een uitdaging. Ondertussen is het een heel fijn paard geworden en is het helemaal goedgekomen, ik ben heel blij met hem”, voegt ze er lachend aan toe. “Omdat ik hem zelf heb opgeleid ken ik hem heel goed, ik ben tot de dag van vandaag dan ook helemaal gelukkig met dit paard.”

Grand Prix

De amazone denkt dat Independent Vinckenburgh nog genoeg potentie heeft om hogerop te komen in de sport. “Ik hoop dat we een keer Inter2 kunnen starten, daarna U25 en uiteindelijk is de Grand Prix ons grootste doel”, sluit ze gedreven af.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Roland Hitze