Djulian Geraedts en Ravensbos's Willeke
Djulian Geraedts en Ravensbos's Willeke Foto: Anouk Custers

Elfjarige Djulian Geraedts: “Het is mijn droom om internationaal te starten”

Dressuur

De elfjarige Djulian Geraedts timmert hard aan de weg naar een van zijn grote dromen: internationaal starten. Samen met zijn B-pony’s Ravensbos’s Willeke (v. Lindehoeve’s Sebastiaan) en Ravensbos’s Authentic heeft hij de afgelopen tijd hard gewerkt om een plekje op het NK te bemachtigen, waar hij twee nette proeven neer wist te zetten. Met de twee nieuwe pony’s waarmee hij binnenkort tussen de witte hekjes gaat schitteren, ziet de toekomst van deze jonge ambitieuze ruiter er veelbelovend uit. 

Advertisement

Leerzaam

Djulian heeft Ravensbos’s Willeke, zijn eerste wedstrijdpony, nu zo’n vier jaar onder het zadel. In die jaren hebben ze zich weten te ontwikkelen tot een succesvolle combinatie die M-startgerechtigd is en dit jaar voor de tweede keer op het NK van start mocht gaan. “Willeke is een hele fijne pony om mee te werken”, steekt hij van wal. “Ik heb de afgelopen jaren veel van haar geleerd. We zijn vorig jaar Limburgs kampioen en reservekampioen op het NK geworden. Dit jaar werden we reservekampioen op de Limburgse kampioenschappen.”

“Ik ga haar enorm missen”

“Omdat pony’s helaas niet meegroeien, begin ik nu langzaam te groot voor haar te worden en was dit onze laatste wedstrijd samen. Het was niet onze beste proef, maar ze deed wel heel erg haar best. Ik was best verdrietig tijdens de proef, omdat ik haar enorm ga missen!”, vertelt hij. Met een score van 64,44% reed de combinatie in het sterke deelnemersveld van het NK naar een nette zevende plaats in de klasse L2-A/B. 

Ervaring

Met zijn andere pony, Ravensbos’s Authentic, startte Djulian in de klasse B-A/B. De combinatie heeft in een korte tijd veel geleerd en reed onlangs al naar de winst op de Limburgse kampioenschappen. “Dit NK was pas onze zesde wedstrijd samen. Authentic mist nog wat ervaring, waardoor hij het soms wat spannend vond. Verder was het een hele fijne proef.” De combinatie reed met een score van 65,67% naar een mooie zesde plaats. 


Djulian en Ravensbos’s Authentic - Foto: Sen Fotografie

Toekomstdroom

Hoewel Djulian afscheid moet nemen van Willeke en Authentic, staan zijn nieuwe troeven al klaar. “Willeke en Authentic zijn twee geweldige pony’s, dus we gunnen het ze ook om met een jongere ruiter of amazone verder te gaan. Djulian heeft veel ervaring met ze kunnen opdoen en die kennis kan hij in de toekomst weer gebruiken op zijn C-pony’s”, vertelt de moeder van Djulian. “Met mijn andere C-pony Igor werd ik onlangs al reservekampioen op de Limburgse kampioenschappen en deze week komt ook mijn nieuwe C-pony naar huis. Het is mijn droom om internationaal te starten, dus daar ga ik in de toekomst naartoe werken. Willeke en Authentic hebben mij daar al een mooie basis voor kunnen geven”, sluit Djulian af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto’s: Anouk Custers (By Nouk Creative Studio) / Sen Fotografie

Afbeelding