Denise Hulsebos met Horse Hotel Holland’s Iceman
Denise Hulsebos met Horse Hotel Holland’s Iceman

Subtop | Denise Hulsebos grootverdiener ZZ-Zwaar Wormerveer: “We zijn er echt voor gegaan”

Dressuur Subtop

Denise Hulsebos wist op de subtopwedstrijd in Wormerveer de eerste en tweede prijs mee naar huis te nemen. Ze reed haar Horse Hotel Holland’s Iceman (v. Wynton) naar 67,50% en 68,28% in het ZZ-Zwaar.

Advertisement

Juryverschil

Afgelopen september maakte de combinatie de overstap naar de subtop en heeft inmiddels ruimschoots de punten voor de Lichte Tour op zak. “We hadden misschien zelfs beide proeven kunnen winnen. Het was jammer dat we 5% juryverschil hadden, maar het gevoel was heel fijn. Ik heb geprobeerd om er meer gedurfd aan te rijden. Soms weet ik niet zo goed wat de jury wil zien, maar het heeft wel redelijk uitgepakt. Toen ik de scores kreeg stond ik wel even perplex. We zijn er echt voor gegaan en ik ben er heel trots op dat het zo is beloond”, vertelt de Noord-Hollandse amazone. 

Droom

Denise had zich voor deze wedstrijd opgegeven om meer ervaring op te doen op ZZ-Zwaar niveau. “We hadden de punten zo snel bij elkaar, dat ik bij wijze van de proeven nog niet eens echt goed kende. Daarom wil ik nog een aantal wedstrijden rijden om meer routine te krijgen en om de scores omhoog te brengen. Dat is in Wormerveer goed gelukt. Nu ga ik proberen deze scores constant vast te houden en misschien wel mee te doen op het NK. Dat is mijn droom, ik heb voorheen op de hippiade gereden, maar tussen de professionals in de subtop is toch wel een droom.”

‘Tom Tom nog niet goed afgesteld’

“De accommodante in Wormerveer is gezellig opgezet en het is voor ons maar een halfuur rijden. De eerste proef had ik wat te braaf gereden, maar tijdens de tweede kon ik er meer aan rijden. Er zaten hier en daar nog wel wat foutjes in de proeven. Ik hoop de volgende keer zo foutloos mogelijk te kunnen rijden. Mijn Tom Tom stond nog niet helemaal goed afgesteld en hij schrok even op het moment dat we een wissel moesten rijden. Voor het mooie zaten er nog net teveel rommeltjes in, maar we kregen ook 8’en voor een appuyement en de pirouettes. Daar heb ik hard op getraind met mijn trainster Monique Peutz. Dan is het zeker leuk dat je er een mooi cijfer voor terug krijgt. De juryleden schreven dat ze het een geweldige proef vonden en ons een fijne combinatie om naar te kijken, dat is natuurlijk altijd fijn om terug te krijgen!” 

Overstap

Denise runt samen met haar familie een paardenhotel in Noord-Holland. “De paarden die gaan vliegen komen bij ons in quarantaine en we brengen ze naar het vliegveld. Dat is het hoofddoel. We zijn druk met het bedrijf en daarnaast rij ik in totaal drie paarden. Ik heb nu iets meer wedstrijden gepland om het ritme erin te houden en om de puntjes op de i te zetten. Ik heb geen haast met de overstap naar de Lichte Tour. Ik doe het omdat ik het leuk vind en ik maak liever na de zomer de overstap als we nog meer hebben kunnen oefenen. Het komt vanzelf en ik geniet ook enorm van deze wedstrijden tussen professionals!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Denise Hulsebos