Mirthe van Dijk met Happy Boy
Mirthe van Dijk met Happy Boy

Subtop | Mirthe van Dijk winnares ZZ-Zwaar Boxtel: “Happy Boy gaat er altijd voor”

Dressuur

Mirthe van Dijk wist beide ZZ-Zwaar proeven op haar naam te schrijven op de subtopwedstrijd in Boxtel. Ze reed haar Happy Boy (v. Charmeur) naar 63,14% en 64,14%.

Advertisement

Zelf opgeleid

Mirthe kreeg haar Happy Boy op stal toen hij vijf jaar oud was. “Hij was net zadelmak en ik heb hem zelf opgeleid tot ZZ-Zwaar niveau. Hij wordt elf jaar dit jaar en we hebben hem alle tijd gegeven om zich te ontwikkelen. Happy is heel lang jeugdig geweest en hij is soms nog steeds wel een clown. Hij had de tijd nodig om sterker te worden en we zitten nu in een stijgende lijn in het ZZ-Zwaar. Het was onze vijfde wedstrijd en we denken stiekem al aan de Lichte Tour.”

Passie van de hele familie

Stal de Keunenhoek wordt gerund door familie van Dijk. “Mijn moeder en zus werken in de paarden en zelf heb ik een baan in het ziekenhuis. Het is een passie van de hele familie. Op wedstrijd gaat mijn moeder altijd mee en mijn zus Pilou en mijn vader proberen ook vaak te kijken.  Ik begin nu zelf wat meer in deze proeven geroutineerd te raken. Voor Happy is alles natuurlijk ook nieuw, maar hij pakt het heel goed op. Als jong paard won hij zilver in het L1 op de Brabantse kampioenschappen. Hij heeft een hele fijne zelfhouding en begint het werk beter vol te houden. Happy doet zich heel stoer voor, maar heeft stiekem een heel klein hartje. Hij is erg op mij gesteld en is heel eerlij. We hebben samen een goede band opgebouwd en ik kan altijd op hem rekenen.”

Juryleden op één lijn

Mirthe had zich als doel gesteld om foutloze proeven te rijden. “Dat is best goed gelukt. De gedragenheid in draf blijft een aandachtspunt. Hij is het sterkst in de galop en de series springt hij super makkelijk. Daar kregen we 7,5en voor en dat is wel een van zijn hoogtepunten. Voor de galoptour kregen we veel mooie cijfers, maar we hebben ook nog wat puntjes laten liggen. Er werd fijn gejureerd en de juryleden zaten precies op één lijn. Ze gaven ons complimenten over de aanleuning en het fijne beeld. Voor hogere scores zouden we nog wat meer moeten werken aan de draf.”

Lichte Tour

“Samen met mijn trainster Karin Retera heb ik een plan gemaakt voor de komende twee maanden. We gaan zo verder trainen zodat de draf wat krachtiger wordt en ik de proeven steeds makkelijker door kom. Naast de maandelijkse trainingen helpt mijn zus Pilou mij vaak bij de training. Met deze combinatie ben ik erg blij. In het outdoorseizoen wil ik graag de overstap maken naar de Lichte Tour. Dit zal voor ons beide de eerste keer zijn. Ik hoop dat we na de zomer een keer Intermediaire I kunnen gaan rijden. De serie om de twee springt hij met gemak, het is nu een kwestie van ervaring op doen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Mirthe van Dijk