Linda Verwaal met James Bond LVD
Linda Verwaal met James Bond LVD

Subtop | Linda Verwaal wint ZZ-Zwaar debuut met 70%: “Eerste scores voor het NK zijn binnen!”

Dressuur

Linda Verwaal wist uitstekende resultaten te behalen op de subtopwedstrijd in Ambt-Delden. Ze won beide proeven op haar ZZ-Zwaar debuut met haar zelf gefokte James Bond LvD (v. Jazz). Met haar scores van 70% en 68,71% ging ze ruim aan de leiding. In de Lichte Tour werd ze tweede met Highland Dancer (v. Totilas) met 68,32%. 

Advertisement

Eerste scores voor het NK

“Ik vind het concours in Ambt-Delden erg mooi en het is ook nog eens dicht bij ons in de buurt. Ondanks dat ik een drukke week had met verschillende verplichtingen, wilde ik toch heel graag rijden op dit concours. Ik wilde proberen om mijn eerste scores voor de kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen in mei te halen. Ik had James Bond deze winter nog twee keer gestart in de klasse ZZ-licht om te kijken hoe hij zich indoor gedraagt. Hij kan nog wel eens onder de indruk zijn van zijn omgeving en wedstrijdervaring helpt hem om zijn aandacht bij mij te houden. Dit keer was het de vuurdoop in de klasse ZZ-Zwaar. Ook Highland Dancer zou mee gaan naar Ambt-Delden. Met Highland Dancer heb ik al een aantal keren eerder succesvol Lichte Tour gestart.”

‘Moeiteloos door de proeven’

Ze vervolgt “Op de ochtend zelf werd ik wakker met een hele nare buikgriep. Gelukkig pakte mijn hulp en pensionklanten mijn werk meteen over, waardoor het voor mij toch mogelijk was om die dag te starten. In de Prix St. Georges had ik met Highland onverwacht wat spanning. Hij was steeds aan het zoeken naar iets wat eng kon zijn, waardoor we niet een mooie vloeiende proef konden neerzetten. Daarna was het de beurt aan James Bond, en waar James normaal erg kijkerig is, liep hij dit keer moeiteloos door de proeven en hield hij zijn aandacht bij mij. We hadden in de tweede proef een fout in één pirouette die dubbel telde dus dat was jammer, maar ik was zo trots op hem!”

‘Een echte uitdaging’

“De vereniging had goed haar best gedaan met het versieren van de baan waarbij ook disco lampen van de partij waren. Een echte uitdaging dus”, lacht Linda. “Ik had niet gedacht dat James zich zo zou laten rijden in deze bijzondere omgeving. De juryleden waren zeer te spreken over mijn proeven en en we kregen een mooi compliment over de wijze van rijden. Het had het geheel nog iets meer gedragen mogen zijn, maar ik was zelf gewoon al zo blij dat hij gelaten en ontspannen was dat ik inderdaad dat niet op mijn eerste prioriteit had staan. Met altijd ruimte voor verbetering kijk ik tevreden terug op de proeven die we hebben gereden. We hebben ons beste beentje voorgezet!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Linda Verwaal