Mariëlle Spierings met Linskymorijke
Mariëlle Spierings met Linskymorijke

Subtop | Marielle Spierings wint ZZ-Zwaar debuut met Linskymorijke: “Niets meer dan lof over deze geweldige merrie”

Dressuur Subtop

Marielle Spierings debuteerde vrijdag in Den Dungen met de door haar zelf opgeleide Linskymorijke (v. Negro). De combinatie won hun proef in het ZZ-Zwaar met 66,57%. “Ik ben super tevreden over ons debuut, het is voor ons allebei nieuw”, vertelt Marielle. 

Advertisement

Opvallend als jong paard

Marielle kreeg de talentvolle merrie te rijden nadat zij net zadelmak was gemaakt. “Het was direct al een hele fijne merrie om te rijden. In de IBOP liep ze een topscore bijeen van 84,5 punten en als vijfjarige won ze de Pluvinel competitie”, vertelt de amazone. In 2022 werden ze achtste in de Pavo Cup-finale voor zesjarigen met 79,4 punten. “We zaten in de laatste ronde voor het WK-traject, maar moesten er in laatste selectie toch uit. De wissels waren toen nog niet helemaal bevestigd, maar we gaan het dit jaar zeker nog een keer proberen!”

Zelf opgeleid

“Linskymorijke is het eerste paard wat ik zelf helemaal heb opgeleid naar het ZZ-Zwaar. Dit jaar wil ik graag voor de laatste keer de WK selecties rijden en dat zijn best pittige proeven. Daarom hebben we besloten om de overstap te maken naar het ZZ-Zwaar. Als ik in deze proeven veel kilometers maak, dan word ik er zelf ook handiger in. Het paard doet het fantastisch, we hebben samen vijf wedstrijden gereden in het ZZ-Licht en zaten iedere keer wel rond de 68%. We konden de overstap ook maken en we moeten nu samen in de ring oefenen. Ik was heel erg blij met ons debuut, als ik het op de video terug kijk zat er ook maar één klein foutje in. Natuurlijk zaten er nog wat rommeltjes in die we kunnen verbeteren, maar dat is meer de handigheid die ik nog mis.”

‘Ze denkt altijd mee’

Een mooie score van ruim 66% was het eindresultaat. “Ze gaf een super mooi beeld, is lekker actief en loopt super in de tact. Ze heeft zoveel plussen, maar de uitgestrekte draf is wel een hoogtepunt. Met losrijden stond ze er meteen al heel fijn en gaf ze een heel goed gevoel. Ze denkt altijd mee en laat me nooit in de steek. De draftour is het meest bevestigd en in de galop moet ik zelf nog iets handiger worden. Linskymorijke pakt de pirouettes super goed op en ik kan zelf nog verbeteren in de series. Dat is vooral doen, thuis gaat het al hartstikke goed, maar het moet ook in de ring lukken. Volgende week starten we in Someren en zo probeer ik haar regelmatig mee te nemen om ervaring op te doen.”

Stal Poppelaars

“Ik heb zelf nog nooit Lichte Tour gereden en zou heel graag de slipjas dragen. Dat zit er zeker in met dit paard, ze heeft zoveel talent”, vertelt Marielle die de merrie voor Frank en Renée Schellekens traint. “Frank helpt mij met trainen en sinds een aantal maanden helpt Mara mij ook met rijden. Ik werk een aantal uur voor Stal Poppelaars en daarnaast heb ik sinds kort thuis vier stallen tot mijn beschikking. Daar heb ik twee jonge paarden van Koos en Mara staan en deze paarden zal ik ook ergens dit jaar uit gaan brengen. Het is een hele leuke samenwerking en het zijn super fijne mensen. Ze geven me alle ruimte om me verder te ontwikkelen en Mara heeft natuurlijk super veel ervaring. De eigenaren van Linskymorijke zijn ook top mensen. Ik heb de moeder gereden in het ZZ-Zwaar, maar zij kreeg helaas een blessure waardoor we niet door komen stromen naar de Lichte Tour. Ik hoop het nu met haar dochter te proberen”, besluit de amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.  

Foto: Marielle Spierings