Quinty Vossers met Hummer
Quinty Vossers met Hummer

Quinty Vossers wint Intermediaire II-debuut en Prix St. Georges: “De potentie is er!”

Dressuur

Quinty Vossers wist het nieuwe jaar sterk te beginnen door twee rubrieken te winnen op de subtop meerdaagse in Tolbert. Ze reed haar Inferno (v. Everdale) in de Prix St. Georges naar het oranje lint met 71,62%. Met de elfjarige Hummer (v. Charmeur) maakte ze haar debuut in de Zware Tour. Het leverde ze de overwinning op in de Intermediaire II met 66,91%. 

Advertisement

‘Infero kan veel beter’

De 22-jarige amazone reed als eerste haar Inferno de ring binnen. De ruin raakte iets gespannen waardoor er drie fouten in de proef slopen. Desondanks was het genoeg voor de winst. Quinty vertelt “Inferno kan nog veel beter en het was niet de score die hij kan lopen. Met binnenkomen stond hij niet stil en tijdens een keertwending ging het ook even mis. Er is best wel veel reuring met paarden die naar elkaar hinniken en dat deed hij ook. Na het eerste galopappuyement ging de wissel ook niet goed. Hij was een fractie van een seconde afgeleid en dan mislukt dat onderdeel. Ik heb er verder wel een heel goed gevoel over, Inferno heeft zoveel power! Hij blijft altijd gaan en heeft ook hele mooie stukken laten zien.”

Doortrainen naar de Zware Tour

“De pirouettes zijn de laatste tijd sterk verbeterd. We kregen mooie cijfers voor het drafgedeelte en ook de series gingen goed. We zijn thuis aan het doortrainen richting de Zware Tour. We rijden nog wel wedstrijden op Lichte Tour-niveau, maar dat is niet meer het hoofddoel. Hij pakt alle oefeningen goed op en ik ben niet bang dat het niet gaat lukken. Op de Lichte Tour-wedstrijden probeer ik nog meer een combinatie met hem te worden en meer controle te krijgen in de krijg. De piaffe en passage zijn we aan het opbouwen, net zoals de eners. Sinds vijf maanden train ik bij Diederik van Silfhout en daarvoor heb ik heel lang bij Adelinde Cornelissen gelest. Met hem werken we verder door om Inferno klaar te maken voor de Zware Tour.”

‘Ik moest een drempel over’

Met de eveneens zelf opgeleide Hummer maakte ze haar debuut in de Intermediaire II. “Ik ben best wel perfectionistisch en Hummer is een paard die foutloze proeven kan lopen. Hij doet mega zijn best voor mij en het is voor mij op dit niveau ook nieuw. Ik heb geen leerpaard gehad en de paarden kreeg ik op stal toen ze vijf en zes jaar oud waren. Met goede begeleiding kom je er wel, maar ik moest wel even een drempel over voor dit debuut. Ik wil het graag 100% voor elkaar hebben, maar toen zei Diederik het kan dan alleen maar tegen vallen op wedstrijd. Je kunt beter nu een keer gaan, daar doe je zoveel informatie op waar je thuis mee verder kunt. Ik was heel erg blij met mijn proef, het gevoel was goed ondanks de foutjes. Dit was voor mij de bevestiging dat het goed gaat komen. De kleine foutjes kan ik er uit poetsen door vaker deze proef te rijden. Het is nog heel groen op dit moment, maar de potentie is er!”

Op naar de U25

“Hummer is heel erg slim en zijn karakter is zijn grootste talent. De uitgestrekte draf kan hij bijzonder mooi en in de galop heeft hij ook veel expressie. De eners springt hij met veel gemak en de juryleden waren ook best wel positief. We kregen voor de onderdelen die goed gingen ook mooie cijfers. Ik hoop dit gevoel vast te houden in de tweede proef en stiekem hoop ik een hogere score te rijden. Als we de Intermediaire II goed onder de knie hebben dan wil ik graag U25 gaan rijden”, vertelt de amazone. Over de wedstrijd is ze enthousiast. “Afgelopen zomer ben ik er voor het eerst geweest en de organisatie is heel fijn en meedenkend. Er zitten hele positieve leuke juryleden en ondanks de fouten die ik met Inferno had reden we toch nog een goede score. Ik vind het erg fijn en goed voor de sport dat de juryleden durven te punten bij goede en minder goede onderdelen. We gaan voor nog twee fijne proeven en ik hoop deze lijn vast te houden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Quinty Vossers