Isa Hollands met Hupadoeska
Isa Hollands met Hupadoeska

Isa Hollands wint junioren-debuut met Hupadoeska: “Een hele mooie kans”

Dressuur

Isa Hollands wist haar junioren-debuut met Hupadoeksa (v. Dancer) winnend af te sluiten. De combinatie scoorde 70,90% op de subtopwedstrijd in Nederweert.

Advertisement

Overstap naar de paarden

De zestienjarige amazone Isa Hollands heeft de overstap gemaakt naar de junioren. “Ik was niet direct op zoek naar een paard. Mijn pony Westerhuis Zorro is verkocht naar Amerika als hunter. Hupadoeska is in eigendom van Mascha van Es, de zus van mijn trainster Saskia van Es. Mascha vroeg of ik deze merrie uit wilde brengen op junioren-niveau. Ik zei meteen ja, het is voor mij een hele mooie kans om van deze ervaren merrie te mogen leren en haar uit te brengen.”

Vooruitgang

“Sinds drie maanden rijd ik op Hupadoeska en dat is heel leerzaam. Ze is niet altijd het makkelijkste paard om te rijden, maar ik kon direct wel goed met haar wegrijden. Ik zie wel echt vooruitgang in de afgelopen maanden en we groeien steeds meer naar elkaar toe. Er zijn nog veel dingen om te verbeteren, maar ze kent de oefeningen en nu moet ik dat zelf nog meer gaan leren. Hupadoeska is heel betrouwbaar en ze gaat er echt voor, zeker in de ring”, lacht Isa.

Sterke gedeeltes

Ze vervolgt “Ik wilde nog niet direct een kaderwedstrijd rijden als eerste junioren-wedstrijd. Daarom heb ik deze wedstrijd opgegeven en dat pakte goed uit. Voor de wedstrijd heb ik nog lijnen uit de proef gereden en gelest. Ik train bij zowel Saskia als Mascha en dat gaat heel fijn. Deze proef is voor mij nieuw en daar was ik meer mee bezig dan de voorbereiding voor de oefeningen. Hupadoeska stond er goed aan en de draf- en galoponderdelen zijn wel haar sterke gedeeltes. We kregen hoge cijfers voor het binnenkomen en de appuyementen met zelfs al enkele achten.”

Drie keer wow

De jury schreef ‘Drie keer wow, proef, paard en amazone.’ Isa vertelt “Dat was echt heel fijn om terug te lezen. Ik hoop volgend jaar kaderwedstrijden te gaan rijden en internationaal te starten. Zorro is verkocht en Mabeline’s Floran wordt door mijn zusje op wedstrijd uitgebracht in lagere niveaus. Voor Saskia rijd ik nog twee jonge paarden, een hengst en een ruin. De overstap naar de paarden gaat tot nu toe heel goed en ik hoop komend jaar mooie wedstrijden te rijden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Isa Hollands