Anniek van Dulst met Kadanz
Anniek van Dulst met Kadanz Kim Alebregtse

Anniek van Dulst wint kadervorming junioren in Tolbert: “We hebben een nieuw PR te pakken”

Dressuur

Op de kadervormingswedstrijd in Tolbert werd ook de laatste selectiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Competitie verreden. De junioren-rubriek kende een groot aantal deelnemers waarbij Anniek van Dulst zich naar de eerste positie wist te rijden. Haar proef met haar Kadanz (v. Charmeur) werd gewaardeerd met 72,32% waarbij ze zich 4% wist los te rijden van de concurrentie. 

Advertisement

Nieuw PR

“Het was geweldig” vertelt Anniek enthousiast. “We stonden bij alle juryleden op de eerste plaats en hebben hiermee ons persoonlijk record verbeterd. Ik hoop dat we zondag nog een keer zo goed kunnen rijden. De junioren-proef is een hele leuke proef om te rijden. Twee weken geleden heb ik hier nog in het ZZ-Licht gestart en ik merk dat ik handiger word in het rijden van de proeven. Ik ben heel blij met deze score en er zit nog rek in naar boven.”

Harmonie

De amazone is pas een jaar een combinatie met haar paard. Sinds afgelopen maart komen ze uit bij de junioren en met veel succes. “Het was een foutloze proef en toen ik de score zag dacht ik jeetje het harde werken wordt beloond. We kregen twee keer een 9, voor de wissel en de uitgestrekte draf. Ons hoogtepunt is eigenlijk wel de harmonie en de stabiliteit. Het ziet er heel fijn en correct uit waarbij nu het drafgedeelte er extra uitspringt. De jury vond ons een talentvolle combinatie voor nu maar ook voor de toekomst bij bijvoorbeeld de young riders. Na de proef zeiden ze nog dat ik heel zuinig op Kadanz moet zijn.”

Ontspanning

Ze vervolgt “We hebben de afgelopen tijd vooral gewerkt aan de ontspanning in de baan. Ik kon vaak wel foutloze proeven rijden maar dan voelde ik toch nog spanning. We zijn wat meer wedstrijden gaan rijden en nu merk ik dat hij rustig word. Ik kan me nu meer focussen op het rijden van de proef. Ik was blij dat hij zich zo fijn liet rijden in Tolbert, er is hier veel te zien. Hij went aan het idee dat hij ergens anders is en heeft het vertrouwen dat het goed komt.”

Routine houden

“Zondag rijden we de individuele proef die ons ook goed ligt. We gaan voor een fijn rondje en als de score ook weer zo goed is dan is dat mooi meegenomen. In september mogen we de finale rijden van de KNHS-Anemone Horse Trucks Competitie en daarna probeer ik de flow vast te rijden. We zullen hier en daar een wedstrijd rijden om routine te houden en misschien gaan we ook nog wel internationaal. In overleg met mijn trainster Joyce van Rooijen-Heuitink kijken we wat het beste bij ons past. Ik kan kiezen en wellicht maken we de overstap naar de subtop komende winter.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Kim Alebregtse