Mila Everse - Orso Del Terriccio
Dutch Youngster Festival 2021
© DigiShots
Mila Everse - Orso Del Terriccio Dutch Youngster Festival 2021 © DigiShots DigiShots

Children en junioren winnen goud op de CSIO Youth finals

Springen

De Nederlandse jeugd heeft fantastisch gepresteerd op de CSIO Youth finals in De Peelbergen. Onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat wonnen zowel de children als de junioren goud. Edwin is tevreden: “We hebben een heel succesvol seizoen gehad. En dit was een fantastisch slot hier in Peelbergen in de CSIO Youth finals.”

Advertisement

Junioren winnen met overmachtJersey

Het juniorenteam wist in de finale zoveel voorsprong op te bouwen dat er slechts drie combinaties aan de start kwamen. “Er stond veel te springen. Ze reden echt geweldig”, vertelt Edwin Hoogenraat over zijn team die uit Nick Nanning met Bandia, Thijmen Vos met I’ve got the Key, Mila Everse met Orso Del Terriccio en Emma Bocken met Kadessa Z bestond. Nick hoefde de finale niet meer te rijden na drie foutloze rondes van de andere Nederlandse deelnemers.

Reële proef

Jesse Berkers en Aragon Happhira, Emma Heijligers met Sambucca, Yoini van Santvooort met Ilandra en Faye Louise Vos met Monica LH reden voor het childrenteam. De drie eerst genoemde wisten een foutloze finaleronde te rijden. Het streepresultaat met slechts vier strafpunten was voor Faye Louise Vos met haar Monica LH. “Bij de Children stond een reële proef met hindernissen op een hoogte van 1.35m”, zei de bondscoach. “Wij hebben paarden met veel vermogen en ruiters met veel ervaring. Er waren heel veel nullers. Gelukkig zijn mijn ruiters mentaal best sterk en hielden ze hun koppie er heel goed bij. Met drie nulrondes wonnen we de wedstrijd. Echt fantastisch.”

Young riders vierde

Bij de young riders kwamen Iris Michels met Bugano de l’Abbaye, Nikita Cheung met Noberlina Vd Laarseheide Z, Mans Thijssen met Joviality en Mel Thijssen met Gill de springpiste binnen. Het team werd vierde nadat geen van allen een foutloze ronde wist te rijden. Het ponyteam werd zevende in het eindklassement. Slechts drie combinaties konden afgevaardigd worden naar deze wedstrijd. Ava Eda van Grunsven met Special Lady reden een foutloze finaleronde net zoals Jersey Kuijpers en Lafaletta. Renske van Middendorp en Jolly hadden meer pech en noteerden zestien strafpunten. “Met de pony’s heb ik het hele jaar niet veel keus in mijn selectie. Nu hadden we geen wegstreepresultaat met het team en dan wordt het zwaar”, zei de bondscoach.

Klik hier voor alle uitslagen van de CSIO Youth Finals.

Bron: KNHS

Foto: Digishots