Yoni van Santvoort - Esprit
CSI Eindhoven 2022
© Digishots
Yoni van Santvoort - Esprit CSI Eindhoven 2022 © Digishots digishots

EK Oliva: Children eindigen op vijfde plaats in landenwedstrijd

Springen

Nadat er acht strafpunten op het scorebord stonden na de tweede manche, wist het children team van Edwin Hoogenraat het hoofd koel te houden in de finale. Het team wist zonder strafpunten de klus te klaren, maar door sterke concurrentie werd het de vijfde plaats. “We zaten er heel dichtbij”, vertelt de bondscoach.

Advertisement

Duitsland goud

Duitsland won het goud in de landenwedstrijd met nul strafpunten gevolgd door Italië en Frankrijk. In de individuele strijd die zondag verreden wordt gaan tien combinaties met een foutloos resultaat tegen elkaar strijden. Drie combinaties hebben tijdstrafpunten. Jesse Berkers en Yoni van Santvoort delen met vier strafpunten de veertiende plaats met nog eens dertien concurrenten.

Alles er aan gedaan

Bondscoach Edwin Hoogenraat is een tevreden man. “Met vier toprondjes hebben we er in de tweede manche alles aan gedaan wat we konden. We kunnen niet anders dan tevreden zijn. We hebben het en klein beetje laten liggen in de tweede manche. Toen hadden we net een fout teveel met het team.” Renske Middendorp en haar schimmel Dos Lunas Galaxie (v.onbekend) reden een foutloze eerste manche, gevolgd door acht strafpunten in de tweede manche. In de finale reden ze een keurige foutloze ronde. 

Foutloos

Jesse Berkers en de Corland-dochter Happhira begonnen zeer sterk aan de wedstrijd. De eerste twee manches werden uitgereden in nul strafpunten. In de finale werden het er vier en het streepresultaat. Faye Louise Vos en Monica LH (v.Verdi TN) reden een foutloze eerste ronde en werden het streepresultaat in de tweede manche met ook acht strafpunten. Zij kwamen niet in actie voor de finale. Yoni van Santvoort en haar Esprit (v.Sir Scandic) kregen vier strafpunten in de eerste manche dat telde als streepresultaat. In de tweede manche en finale wisten ze alle balken in de lepels te houden. 

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de tussenstand individuele klassement

Bron: KNHS

Foto: Digishots