Jesse Berkers - Aragon Happhira
CH Deurne 2022
© DigiShots
Jesse Berkers - Aragon Happhira CH Deurne 2022 © DigiShots DigiShots

EK springen Children Oliva | TeamNL door naar tweede manche

Springen

Dankzij de goede, foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort hebben de Nederlandse Children zich op het EK in Oliva verzekerd van een plaats in de tweede manche, die zaterdagmiddag verreden wordt. Het team van bondscoach Edwin Hoogenraat deelt na de eerste manche de vijfde plaats met Ierland, Zweden en Finland. 

Advertisement

Bovengenoemde landen hebben acht strafpunten en daardoor maken ze nog steeds kans op een medaille. 

Kleine verschillen

De verschillen tussen de landen die zich hebben geselecteerd voor de tweede manche zijn klein. Spanje, Duitsland en Frankrijk gaan aan de leiding met 0 strafpunten. Italië heeft er momenteel vier en daarna volgen Nederland, Ierland, Zweden en Finland met acht strafpunten. 

Jesse Berkers en Aragon Happhira (v. Corland) reden net als woensdag een overtuigende foutloze ronde. Individueel staat Jesse met 18 andere concurrenten op 0 strafpunten in het kampioenschap. Yoni van Santvoort hield als laatster starter voor het team het hoofd koel en loodste haar energieke Esprit foutloos door het parcours. Dat was nodig om de score van 8 strafpunten die Nederland al op het scorebord had staan niet te vergroten.

Programma

Morgenmiddag is de tweede en beslissende manche met de beste tien landen die om de medailles strijden voor de Children. Morgenochtend staat de finale voor de Junioren op het programma.

Bekijk hier de resultaten van de Children vandaag

Bron: KNHS

Foto: Digishots