Lynn Peijnenburg met Cupido
Lynn Peijnenburg met Cupido Kathleen van Winden

Grand Prix-paard Cupido naar Lynn Peijnenburg: “Ik hoop dat ik met hem mee kan draaien bij de junioren”

Dressuur

Lynn Peijnenburg debuteerde met de Grand Prix-ruin Cupido (v. Tuschinski) bij de junioren op de K&U wedstrijd in Schijndel. De combinatie werd zes met 66,21% en derde 64,65% waarmee ze de scores binnen hebben om internationaal te mogen starten. 

Advertisement

Goede klik

Cupido is in eigendom van de familie Schelstraete en werd door Jonna uitgebracht in de Grand Prix. Dochter Micky reed met de ruin meerdere wedstrijden bij de junioren. Sinds drie maanden staat Cupido op stal bij de zeventienjarige Lynn. Ze vertelt “Ze waren op zoek naar een ruiter en mijn pony Sulaatik’s Vingino was net verkocht naar Engeland. Met hem heb ik internationaal gereden bij de pony’s. Mijn toenmalige trainer Theo Hanzon wist dat ik op zoek was en hij had contact gehad met Jonna. Hij heeft met haar op het hoogste niveau gelopen en ze zochten iemand die in de lagere klasse kon rijden. Ik heb hem eerst een tijdje thuis geprobeerd en we moesten de klik wel echt vinden. Inmiddels passen we heel goed bij elkaar. Cupido lijkt heel erg qua karakter op Vingino en daarom gaat het nu zo goed denk ik.”

Eerste keer junioren

“Tijdens de eerste keer rijden bij ons thuis begrepen we elkaar nog niet direct. Hij dacht dat hij moest passageren en ik bedoelde arbeidsdraf. We begrijpen elkaar nu steeds beter en raken meer op elkaar ingespeeld. We hebben eerst een kleine wedstrijd in het Z2 gereden en in Schijndel reden we voor het eerst bij de junioren. De eerste dag was ik blij dat ik een ontspannen proef kon rijden. Jonna heeft ons geholpen bij het losrijden en ze gaf een aantal hele fijne tips. De tweede dag kon ik een stoerdere proef rijden, maar daar kregen we een paar kleine rommeltjes. De jury schreef stoer gereden, leuke combinatie en een belofte voor de toekomst. Dat was leuk om te lezen op ons debuut”, vertelt Lynn.

Internationale wedstrijd Kronenberg

Ze vervolgt “We kregen veel 7,5’en voor de draftour en een 8 voor de uitgestrekte draf. Ik heb nu een paar keer met hem gelest bij Jose van Haaren. Nu we wat meer een combinatie zijn wil ik graag bij Jonna gaan lessen, zij kent hem natuurlijk super goed. Ik hoop dat ik met hem mee kan draaien bij de junioren. We hebben ons ingeschreven voor de internationale wedstrijd in Kronenberg en ik hoop dat ik een startplek krijg. Ik ben de familie heel dankbaar dat ik Cupido mag rijden. Hij is heel lief en doet alles voor je als je een goede band met hem hebt. Ik kan het van hem leren en ben mijn zevenjarige aan het opleiden. Met hem rijd ik Z1 en we hebben ze aan huis staan samen met onze shetlander. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Kathleen van Winden