Marjan van der Jagt met Radetzky
Marjan van der Jagt met Radetzky Arnd Bronkhorst

Marjan van der Jagt verliest Grand Prix-paard Radetzky

Dressuur

Dressuuramazone Marjan van der Jagt schrijft op haar Facebookpagina dat haar voormalige Grand Prix-paard Radetzky (v. Houston) is overleden. De ruin werd 24 jaar oud en is geboren en overleden bij Marjan. 

Advertisement

Longlist voor de Olympische Spelen

Marjan schrijft een korte opsomming van alle resultaten die de vos heeft behaald. Als jonge hengst schopte hij het tot de derde bezichtiging bij het KWPN en werd hij Drents kampioen in het Z1 en won hij brons op het NK. Ze leidde hem op naar het hoogste niveau onder leiding van Alex van Silfhout. De combinatie kreeg een plek in het kader en zo in het Nederlandse team. Ze reden meerdere Nations Cup-wedstrijden en Wereldbeker-wedstrijden met top tien klasseringen. Ze kwamen nooit thuis van een wedstrijd zonder prijs en de vos stond op de longlist voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.  

Herinneringen zijn dierbaar 

Ze schrijft “Radetzky is een paard wat we nooit zullen vergeten en waar we enorm dankbaar voor zijn wat hij allemaal voor ons heeft gedaan. Alle herinneringen en mooie momenten zijn dierbaar en dat pakt niemand ons meer af. Wat gaan we dit paard ontzettend missen. Het is ontzettend stil op stal.Hij was degene die altijd als een koning uit het luik naar buiten stond te kijken en naar je hinnekte zodra hij je zag of hoorde”.

Bron: Facebookpagina Marjan van der Jagt

Foto: Arnd Bronkhorst