Indy Schuring met haar nieuwe paard Amadeus
Indy Schuring met haar nieuwe paard Amadeus Focussed

Judith Huizinga schenkt Grand Prix-paard Amadeus aan Indy Schuring: “Puur genieten”

Dressuur

Judith Huizinga richtte twee jaar geleden een inzamelingsactie op voor de dochter van haar overleden vriendin. De jonge amazone Indy Schuring heeft een grote passie voor paarden en het helpt haar enorm bij haar verwerking. Inmiddels stond er al een mooi bedrag op de rekening van de actie, maar besloot Judith haar voormalige Grand Prix-paard Amadeus aan de amazone te schenken. Een hele gave kans voor de talentvolle Indy.

Advertisement

Overleden

“Indy is de dochter van een vriendin van mij. We leerden elkaar kennen op Deurne toen ik zestien jaar was. Bijna zes jaar geleden kwam mijn vriendin tragisch om het leven. Indy moest nog negen jaar worden en het is heel heftig dat ze toen al haar moeder moest missen. Indy en haar moeder waren heel erg actief met paarden. Ze hadden geen eigen paarden, maar het was wel een gedeelde passie. Die gunde ik Indy ook en ik bood haar aan om bij mij te komen rijden.” 

Actie gestart

“Haar opa en oma komen haar iedere keer brengen en halen. Indy liet veel talent zien, maar ook heel veel doorzettingsvermogen en dat de paarden haar enorm helpen. Twee jaar geleden ben ik een actie gestart zodat ze toch een fijne toekomst tegemoet gaat. Heel veel mensen hebben gedoneerd van kleine tot grote bedragen, dat is fantastisch om te zien. Inmiddels staat er 6.000 euro op die rekening, maar daar koop je tegenwoordig bijna geen paard voor en dat was wel het idee erachter”, vertelt Judith.

Direct een klik

Ze vervolgt “Het paard waar Indy normaal gesproken op reed kreeg een blessure waarna ik besloot dat ze op Amadeus mocht rijden. Met Amadeus heb ik Grand Prix gereden en aan hem heb ik alles te danken. Indy had direct een klik met Amadeus en ondanks dat hij zeventien jaar oud is kan het nog een echte druktemaker zijn. Ik besloot dat ik haar Amadeus wilde geven. We zijn eruit gekomen hoe ze de vaste kosten kan betalen en het is heel bijzonder voor haar. Amadeus heeft haar naar mijn mening ook wel uitgekozen. Hij vindt het met haar heel gezellig, dat is puur genieten. Hij blijft hier op stal en hetzelfde management houden. We zijn al een keer bij Imke Schellekens-Bartels wezen lessen en ook zij zag potentie. Ik gun ze het allerbeste in de toekomst!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Focussed