Skylar Bos met Choice Finch op Jumping Amsterdam
Skylar Bos met Choice Finch op Jumping Amsterdam

Skylar Bos GP-paard Choice Finch verkocht aan Julia Bouthoorn: “Het was nu tijd”

Dressuur

Skylar Bos heeft afscheid genomen van haar Grand Prix-paard Choice Finch (v. Voice). De ruin gaat zijn carriere vervolgen onder Julia Bouthoorn. “Ik had met deze verkoop veel meer moeite dan met een ander paard”, vertelt Skylar. 

Advertisement

Interesse

De Voice-nazaat is was in gedeeld eigendom van familie Bos en de fokker Karin Galema. “Ik heb hem drie jaar op stal gehad, dat is niet zo lang, maar het voelt wel heel lang. Ik ben zo intensief met hem bezig geweest, het viel me veel zwaarder dan met een ander paard. Hij is vrijdag vertrokken naar zijn nieuwe amazone Julia Bouthoorn”, vertelt Skylar. “Ik ken hem al zijn hele leven omdat ik vroeger bij Karin stage heb gelopen. Het heeft best wel lang geduurd voordat hij bij mij kwam te staan. Ik kreeg hem te rijden en er was interesse vanuit Duitsland. Mijn ouders zagen er een Zware Tour-paard in en we hebben hem voor de helft kunnen kopen. Het was nu tijd om hem aan een nieuwe amazone te gunnen.”

Uitdaging

“Ik heb mijn doel behaald met hem. We reden een nette score van 66% in de score en er zat nog wel rek in naar boven. Ik merkte dat hij altijd mijn eerste prioriteit was en dat werd nu minder. Ik heb een heleboel jonge paarden staan en een goede zevenjarige en achtjarige. Daar zit ook weer uitdaging in, maar dat maakt het zeker niet minder moeilijk. Ik wil de zevenjarige binnenkort Lichte Tour starten, dat is een heel makkelijk paard. De achtjarige breng ik uit in het ZZ-Zwaar. De weg naar de Grand Prix is natuurlijk nog lang. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Choice was heel speciaal voor mij en ik hoop dat ik ooit weer zo’n band met een paard krijg als met hem.”

Combinatie

Ze vervolgt “Choice blijft in Nederland en we gaan hem weer terug zien in de ring. Ik heb niemand gehad die er zo goed mee weg reed als Julia. Ze reed er keurig mee weg en met heel veel respect, ze laat hem in zijn waarde. Dat was heel fijn en daardoor heb ik er ook meer vrede mee. We maken al plannen voor volgend jaar, mijn zusje Brandy gaat dan U25 rijden en hopelijk zien we elkaar dan op concours.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Skylar Bos