Shanna Lust & Black Painted Texel
Shanna Lust & Black Painted Texel Savannah van Rijn Photography

Subtop | Shanna Lust over Grand Prix-debuut: “Droom die uitkomt met mijn beste vriend”

Dressuur

Shanna Lust maakte haar debuut in de koningsklasse van de dressuur: de Grand Prix. Ze reed haar Black Painted Texel (v. Painted Black) naar bijna 61% in Wormerveer.

Advertisement

Droom die uitkomt

“Het is nog niet helemaal geland”, vertelt de amazone die nog op een roze wolk zit. “Je traint er super lang naar toe en het is echt een droom die uitkomt. De reis er naar toe is iets anders gelopen dan ik van te voren had gedacht. Ik wilde vanuit de Intermediaire II eigenlijk door naar de Grand Prix, maar we zijn helemaal terug gegaan naar de basis. De afgelopen vier maanden hebben we het heel rustig aan gedaan. Ongeveer drie weken voor de wedstrijd heb ik heb opgepakt en met mijn trainster Debora Pijpers besloten om me in te schrijven. Dat heeft redelijk goed uitgepakt al zeg ik het zelf. In de training gaat het een stuk beter dan ik hier heb laten zien, maar ik was ook op van de zenuwen. Dat merk ik dan terug in het rijden, Black Painted is super gevoelig en hij neemt mijn spanning dan over. Dan is het net een soort tikkende tijdbom.”

Imponerend

De grote zwarte ruin blinkt uit in de series en de eners werden beloond met 8,5’en. “Het was super jammer dat de serie om de twee mis ging. Dat leverde dan ook een 2 op wat de score ook wel drukte. Hij is heel goed in de zijgangen en de pirouettes liggen hem ook. In de passage moet ik nog handiger worden om het te finetunen”, vertelt ze. “Hij is best wel imponerend met zijn grote gespierde lijf en dat zag de jury ook. Ik ben niet zo groot en dan is het wel heel veel paard wat er binnen komt. Black Painted is mijn beste vriend en hij laat zich niks afdwingen. Ik denk dan, als het vandaag niet lukt, dan proberen we het morgen toch weer?”

Genieten

Black Painted Texel is in eigendom van Stoeterij van der Linde uit Texel. “Familie van der Linde wist dat ik ging starten, maar ze mochten van mij niet komen kijken”, lacht ze. “Ik vond het zo’n ding, ik durfde eerst echt niet. Iedereen om me heen zei je kan dit en als het niet lukt dan probeer je het gewoon nog een keer. De kop is er nu vanaf en hij is nu gekwalificeerd. Dat gunde ik hem ook echt, hij verdiend het om dit achter zijn naam te hebben. Ik was vijftien jaar toen ik met hem begon in de Z1, nu tien jaar later zijn we hier. Het is nu een kwestie van kilometers maken en genieten. Black Painted krijgt nu eerst twee weken vakantie en dan hoop ik met Debora de aandachtspuntjes te finetunen. Als ik de spanning beter onder controle krijg kan ik meer verfijnen en dat hoop ik terug te gaan zien in de scores!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Savannah van Rijn Photography