Micky Schelstraete - Gregwaard
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Micky Schelstraete - Gregwaard CDI de Peelbergen 2022 © Digishots digishots

Micky Schelstraete wint young riders-debuut: “Een nieuwe uitdaging”

Dressuur

Op de subtopwedstrijd in Nunspeet wist Micky Schelstraete haar young riders-debuut winnend af te sluiten. Ze reed haar Gregwaard (v. Florencio I) naar 68,1% en het oranje lint. Haar EK-paard Knight Rider (v. Uphill) werd tweede met bijna 68%.

Advertisement

Tevreden

“Ik wilde graag op een rustige wedstrijd mijn debuut maken. De wedstrijd in Tolbert kwam nog net iets te vroeg, ik wil het rustig aan doen. Zodra ik er klaar voor ben gaan we een grotere wedstrijd rijden en dan ook internationaal”, vertelt Micky. “Gregwaard was al twee maanden niet meer mee geweest op wedstrijd, maar ondanks dat heb ik een hele fijne proef kunnen rijden. Hij had er heel veel zin in en ik was tevreden.”

Hoge cijfers

“Knight Rider is nog jong maar hij liet ook al een fijne proef zien. Met beide kreeg ik hoge cijfers voor de draftour, de appuyementen en schouderbinnenwaarts leverde mooie cijfers op. Ook de uitgestrekte galop en de galopappuyementen gingen goed. Knight Rider kreeg een 8 voor de uitgestrekte stap. Ik had nog wel een iets hogere score verwacht, want ze liepen beide een hele goede proef.”

Drie paarden

Het is het laatste juniorenjaar van de amazone en met dit debuut is de overstap naar de young riders gemaakt. “Dit is weer een nieuwe uitdaging. Het is een hele leuke proef om te rijden met logische lijnen. De series en pirouettes zijn nieuw en dat geeft wat meer uitdaging. In de individuele proef zitten wat meer bijzondere lijnen en dat vind ik ook leuk. Beide paarden kunnen nog veel beter en zeker een paar procent omhoog.” Micky heeft naast Gregwaard en Knight Rider nog een troef op stal voor dit niveau. “Met Duvals Kapri Son wil ik ook graag gaan starten op dit niveau. Dan heb ik straks drie paarden om mee te nemen”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots