Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Dinja van Liere en toekomsttalent Vita di Lusso winnen Prix St. Georges CDI Mechelen *VIDEO*

Dressuur

Dinja van Liere Dressage zette woensdagmorgen op Jumping Mechelen een fantastische prestatie neer met de zevenjarige Vita di Lusso (v. Vitalis). De combinatte won de Prix St. Georges met 71,65%. De hele top vier bestond uit Nederlanders.

Advertisement

Gek van hem

Voor de Vitalis-nakomeling was het de de tweede internationale wedstrijd, na Indoor Friesland in oktober. In april startte de combinatie voor het eerst bij de subtop in het ZZ-Zwaar. Het was tevens zijn eerste wedstrijd. Toen was Dinja al enthousiast over hem: “Vita is een heel fijn paard met onwijs veel go. Dat maakt hem heel fijn om te rijden. Hij is in eigendom van Reesink Horses. Ik denk dat het echt een paard voor de toekomst is. Ik ben echt wel gek van hem.”

Joyce van Rooijen-Heuitink

De tweede combinatie die boven de 70% scoorde was Joyce van Rooijen-Heuitink met Gaudi Vita (v. Apache). Zij werden tweede met 70,176%. Renate van Uytert maakte haar internationale debuut in de Lichte Tour met de KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher). Zij werden derde met 69,53%. Ook Asgard’s Ibiza (v. Desperado) maakte zijn Internationale debuut. Onder Emmelie Scholtens noteerde hij 69,15% en werd vierde.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag