Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Vita di Lusso Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Dinja van Liere wint met voorsprong de Lichte Tour-kür: “Het is een waanzinnig fijn paard”

Dressuur

De beste tien combinaties reden zaterdagmiddag de kür op muziek in de Lichte Tour. Dinja van Liere reed haar Vita Di Lusso (v. Vitalis) naar 78,00% en stond daarmee ruim anderhalf procent los van de nummer twee. Imke Schellekens-Bartels wist de Prix St. Georges op haar naam te schrijven, maar werd met Honoré (v. Jazz) tweede in de kür met 76,36%. 

Advertisement

Top vijf

Joyce van Rooijen–Heutink wist met Gaudi Vita (v. Apache) beslag te leggen op de derde plaats met 75,13%. Danielle Heijkoop en Jupiter (v. Apache) werden vierde met 73,77%. Renate van Uytert maakte de top vijf compleet door Just Wimphof (v. De Niro) naar de vijfde plaats te rijden met 72,79%.

Eerste keer kür

Dinja vertelt in de persconferentie met Indoor Friesland: “Ik rij hem nu een jaar ongeveer. We hebben ook de Nederlandse kampioenschappen in het ZZ-Zwaar gereden en hij loopt nog niet zo lang Lichte Tour. Het was zijn eerste keer kür in de Lichte Tour, net wat pittiger dan de Prix St. Georges. Het is een waanzinnig fijn paard en hij is nog maar zeven jaar oud. Dat hij het nu al zo goed doet had ik echt niet verwacht. Vita is wel een van mijn favorieten en ik ben onwijs gek op hem. Ik denk zeker dat hij een Grand Prix-paard gaat worden. Hij heeft heel veel go en talent voor het verzamelen.”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Indoor Friesland

Foto: Digishots