Kim Alting met Kobalt Spring
Kim Alting met Kobalt Spring

Subtop | Kim Alting wint Lichte Tour-debuut: “Ik wil graag ervaring op doen”

Dressuur

Kim Alting reed de door haar zelf opgeleide Kobalt Spring (v. Giovanni) naar de overwinning bij hun Prix St. Georges-debuut. De proef was goed voor een unanieme overwinning met 66,99%.

Advertisement

Geen spijt

Kim kocht de ruin drie jaar geleden toen hij vier jaar oud was en net zadelmak. “Mijn vorige paard was net verkocht en ik ging op zoek naar een nieuw paard. We moesten vrij snel beslissen of we hem wilde kopen of niet want er waren veel geïnteresseerden. Ik heb geen spijt gehad van onze keuze. Hij heeft het altijd goed gedaan op de wedstrijden en we zijn begonnen met de jonge paarden wedstrijden. Vorig jaar werden we Nederlands kampioen in de Z1 en deze winter waren we door naar de indoorkampioenschappen in het Z2. We werden vijfde en zijn daarna thuis door gaan trainen. Ik had de Lichte Tour wel voor ogen dit jaar, maar het zou voor mij ook de eerste keer zijn. We moesten eerst alle klassen door en afgelopen weekend was het dan zo ver, ons debuut!”

Aansprekende draftour

“We hadden veel geoefend op de lijnen uit de proef. Elke keer denk ik misschien moeten we wennen aan een nieuwe klasse, maar hij pakt het snel op. De overstap van het ZZ-Zwaar naar de Prix St. Georges is niet zo groot. Het was voor ons allebei voor het eerst dat we Lichte Tour reden. Ik was tevreden over de proef en het ging zonder grote fouten. De pirouette naar rechts was niet zo mooi, maar dat we zo konden beginnen is heel mooi. Hij scoort op de zijgangen in draf en voor de draftour zelf kregen we ook mooie punten. De jury vond het een fijne proef met een aansprekende draftour. Ik zou nu graag meer ervaring op willen doen op dit niveau”, vertelt ze. 

Stalamazone bij Reesink

Sinds 1 maart 2022 is de amazone werkzaam bij Reesink Horses in Eibergen. “Het bevalt super goed en ik heb hele leuke paarden te rijden. Ik moest er wel voor verhuizen, maar het is een leuke plek om te wonen. Ik heb het echt naar mijn zin en het is een super gezellig team. Naast de echt jonge paarden rij ik ook een zesjarige. Ik mag lessen bij Dinja van Liere en Sebastian Heinze met zowel de paarden van Reesink als met mijn eigen paard en aan hun heb ik hele fijne begeleiding. We nemen dan meerdere paarden mee naar Dinja en dat is super leerzaam!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Kim Alting