Kimberly Pap (NED) - Floris
Indoor Friesland 2022
© DigiShots
Kimberly Pap (NED) - Floris Indoor Friesland 2022 © DigiShots DigiShots

Indoor Friesland | Kimberly Pap winnares Lichte Tour-finale: “Het was elke keer een verrassing”

Dressuur

De finale van KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie werd vrijdagavond verreden op Indoor Friesland in Leeuwarden. De geselecteerde combinaties reden een kür op muziek. Kimberly Pap won de Lichte Tour-finale met haar Floris (v. Ampère) met 75,40%.

Advertisement

Concurrentie

Na de kürfinale werd de deken en de sjerp omgehangen bij de combinatie Pap - Floris. Op de tweede plaats eindigde Anouk Ivits met Iris (v. Lord Leatherdale) met 73,98% en derde werd Renate van Uytert-van Vliet met de KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher) met 72,26%. Kimberly vertelt na afloop “Floris had het in de voorselecties super goed gedaan. Dat was elke keer een verassing in zo’n sterk deelnemersveld. Toen mochten we naar de finale en de overige finalisten waren ook super goed.” 

Baan verkend

De combinatie scoorde op de appuyementen, uitgestrekte gangen en de pirouettes. “Met Floris heb ik baan verkend en hem een beetje ontspannen overal langs gereden. In de kür merkte ik wel dat hij het gezien had. Met Just a Dream heb ik dat niet gedaan, zij is niet zo kijkerig maar vond de beelden van de schapen en koeien best spannend. Daardoor was ze net niet honderd procent aan de hulpen maar ik ben heel blij met hoe het ging.”


Kimberly Pap (NED) - Floris Indoor Friesland 2022 © DigiShots 

Tweede in de U25-finale

De overwinning in de Lichte Tour was niet het enige succes voor Kimberly. Ze werd met haar achtjarige merrie Just a Dream (v. Dream Boy) tweede in de U25 met 72,18%. “We hadden in de U25 pas één keer eerder kür gereden en ik merkte dat die niet meer lekker paste. Zodoende hebben we de kür een paar weken geleden wat aangepast. Ik heb hem thuis een keer doorgereden en nu voor het eerst op concours. Ik kan niet meer dan tevreden zijn en ben heel blij met de plaatsing.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: KNHS

Foto: Digishots 

Kimberly Pap (NED) - Floris
Indoor Friesland 2022
© DigiShots