© DigiShots
© DigiShots DigiShots

Kimberly Pap zeer succesvol in Tolbert “Bizar”

Dressuur

In Tolbert stond afgelopen weekend de goed georganiseerde subtop driedaagse op het programma. Daarnaast werd er op zondag de negende competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Kimberly Pap pakte maar liefst twee overall-titels in Tolbert.

Advertisement

Steeds meer vertrouwen

Met Just a Dream (v. Dream Boy) won ze de Inter II op vrijdag en op zaterdag en zondag de U25. “We rijden nog niet zo heel lang op dit niveau, dus ik mag zeker niet klagen. Dit is heel anders dan de Lichte Tour en ik moest er echt in komen, maar we gaan met steeds meer vertrouwen door de proef”, vertelt ze. In het ZZ-Zwaar won ze ook de overall-prijs na de eerste en twee tweede plaatsen met Jersey (v. Vivaldi), waarmee ze vorig jaar deelnam aan het WK jonge dressuurpaarden in Verden.

Twee paarden naar de finale

In de Lichte Tour werd ze tweede op zondag in de competitie, waarmee ze nu met twee paarden geselecteerd is voor de finale van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie. “Bizar, dat verwacht je niet, zeker ook omdat de deelname sterk was.” Joyce van Rooijen-Heuitink won met Gaudi Vita (v. Apache) alle proeven in de Lichte Tour en pakte daar de overall-prijs.

Grand Prix

In de Grand Prix was de zege in de competitie voor Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian (v. Jazz) met bijna 72%. Ze werd gevolgd door Patrik van der Meer met Sephora S (v. Sir Donnerhall) met 71,30%. Diederik van Silfhout reed de expressieve Impression (v. Don Schufro) naar 70,87%, wat de derde plaats betekende.

De finale vindt plaats op 14 oktober als onderdeel van Indoor Friesland. 

Bron: De Hoefslag/ KNHS

Foto: Digishots, Kimberly en Jersey op het WK in Verden in 2021