Patrick van der Meer - Hollywood
NK Dressuur 2019
© DigiShots
Patrick van der Meer - Hollywood NK Dressuur 2019 © DigiShots DigiShots

Senioren en jeugd scoren tijdens KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie in Delft

Dressuur

De zesde competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie werd vrijdag verreden in Delft. Er werd gestreden in de klasses Lichte Tour, Zware Tour en U25. Het leverde drie mooie winnaars op met bijbehorende scores.

Advertisement

Grand Prix

In de Zware Tour lagen de scores van de nummers één en twee dicht bij elkaar. Patrick van der Meer reed zijn Hollywood (v. Cocktail) naar de overwinning met 70,44%. Jeanine Nieuwenhuis volgde op plaats twee met Great Lady TC (v. Bretton Woods) met 70,04%. Geert-Jan Raateland maakte het podium compleet door op de derde plaats te eindigen met VMF Chardonnay (v. Westpoint) met 68,80%. Het was tevens het debuut van de combinatie Raateland-Chardonnay.

U25

In de U25 wist niemand over de score van 70% heen te komen. De beste combinatie in deze jeugdrubriek waren Zoë Kuintjes en Cupido RS2 (v. Rhodium). Hun proef leverde 68,93% op. Kimberly Pap en de door haar zelf opgeleide Just a Dream (v. Dream Boy) werden tweede met 67,27%. Lotte van den Herik en Giovanni VDH (v. Ampère) werden derde met 66,62%.

Dicht bij elkaar

Kimberly Pap werd zowel tweede in de U25 als eerste in de Prix St. Georges. Ook hier lagen de scores dicht bij elkaar. De proef met Floris (v. Ampère) werd gewaardeerd met 70,25% wat genoeg was voor de overwinning. Kim Noordijk zat Kimberly op de hielen door met haar Joep 70,10% bijeen te rijden. Renate van Uytert-van Vliet werd derde met de hengst In Style (v. Eye Catcher) met 70,00%.

Bron: KNHS

Foto: Digishots