Maxime Rozestraten - Rue Noblesse
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale 2022
© Digishots
Maxime Rozestraten - Rue Noblesse Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale 2022 © Digishots Foto: Digishots

KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie krijgt vervolg in 2022

Dressuur

Roelofsen Horse Trucks heeft zich ook voor 2022 verbonden aan de dressuurcompetitie voor combinaties in de Zware Tour, de U25 en de Lichte Tour. De eerste competitiewedstrijd van dit jaar wordt vrijdag 25 februari verreden bij De Voornruiters in Utrecht.

Advertisement

Competitieverband

Bondscoach Alex van Silfhout is blij met de sponsoring: “Ik vind het een super initiatief. Het helpt de sport verder en dat het uitzendingswedstrijden zijn, is een hele fijne aanvulling. Ik denk ook dat het goed is voor de gehele sport dat er meer competitieverband is met grotere rubrieken waarin de ruiters zich kunnen meten. En de mooie prijzen zijn een extra stimulans. De organisatoren hebben voor kadervormings- uitzendingswedstrijden drie juryleden nodig en het is fijn dat ze daarin ondersteund worden.”  

Ontwikkeling

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bestaat uit tien wedstrijden en een finale. Om in aanmerkingen te komen voor de finale dient de combinatie deel te hebben genomen aan minimaal drie competitiewedstrijden. 

Data

25 februari – Utrecht
26-27 maart – Deurne
7-8 april – Someren
Eind april – Locatie volgt
26-29 mei – Schijndel
16-17 juni – Delft
9-10 juli – Nieuw- en Sint Joosland
6 augustus – Houten
2-4 september – Tolbert
23-24 september – Hoevelaken
oktober – Zwolle (finale)

De volledige en / of aangepaste wedstrijdkalender van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie wordt gepubliceerd op de website www.knhs.nl.

Bron: KNHS

Foto: Digishots