Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda NK Dressuur 2022 © DigiShots Leanjo de Koster

Thalia Rockx winnares KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie: “Generale repetitie voor CDI Exloo”

Dressuur

Thalia Rockx schreef met 71,96% de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Grand Prix op haar naam. Ze zat in het zadel van de ruin Verdi de La Fazenda (v. Florett As). De wedstrijd werd verreden in Schijndel.

Advertisement

Observatie

“Het was een generale repetitie voor CDI Exloo”, vertelt Thalia enthousiast. “Ik ging erheen met het idee dat ik wilde weten of we op de goede lijn zaten voor de observatie in Exloo. Ik was heel erg blij met de proef en Verdi stond goed aan de hulpen. Het algemene beeld was heel fijn en ik kon hem goed voor mijn been houden en over de rug. Het lukte nu ook in de ring. Ik heb de U25-proef al zo vaak met hem gereden en hij kent de oefeningen wel, waardoor ik graag Grand Prix wilde rijden.”

‘Het gevoel was goed’

De combinatie begon goed door direct een 9 te scoren voor het binnenkomen. “We kregen mooie punten voor de pirouettes en ook 8’en voor de piaffe en passage. Mijn doel is om in Exloo zo goed mogelijk te rijden. Hopelijk is dat goed genoeg dat ze me eventueel in het team willen hebben, maar er komt nog een observatie.” De amazone werd tweede met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) met 68,33%. “Ik was met Gerda ook heel blij. De piaffe en passage is nog vrij nieuw en de ene keer krijg ik het al wel voor elkaar in de ring en de nadere keer niet. We kregen nu al mooi 7,5’en voor die onderdelen. De eners gingen mis terwijl dat een van haar hoogtepunten zijn. Over het algemeen had ik een heel goed gevoel en een foutje is jammer maar kan gebeuren. Het gevoel was goed en dat is het belangrijkste.”

Win win situatie

“Omdat ik met Verdi en Gerda Nova in het traject zit wilde ik me ook op die twee paarden focussen. Het is dan zonde om Golden Dancer thuis te laten staan. Hij moet nog wat verder doorgetraind worden om op hetzelfde niveau te zitten als Verdi en Gerda. Het is dan een super kans om hem beschikbaar te stellen voor een andere amazone en het Nederlandse team. Het is een win win situatie en hij staat bij ons op stal. Fleur Kempenaars is al heel succesvol met hem bij de junioren. Thuis trainen wij hem door richting de U25 en hopelijk kan hij volgend jaar weer bij mij mee in het selectietraject bij de U25!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots