Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

Thalia Rockx scoort op eerste KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie “Genot om naar te kijken”

Algemeen

Vrijdag werd de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie georganiseerd in Utrecht. De competitie is opengesteld voor deelnemers van de Grand Prix, Grand PrixU25 en Prix St. Georges.

Advertisement

Genot om naar te kijken

In de Grand Prix won Thalia Rockx met Verdi de La Fazenda (v. Florett As) de rubriek met 70,507%. Alleen deze combinatie wist een score boven de 70% te realiseren. Marieke van der Putten en Her Majesty TF RS2 (v. Florencio) werden tweede met 69,529%. “Verdi van Thalia is waanzinnig in de piaffe en passage. Daar scoort ze echt heel hoog mee. Het was een geweldige proef en een genot om naar te kijken zoals Thalia kan sturen. Ze heeft vooral gescoord op de piaffe, passage en de overgangen, zeker ten opzichte van de rest”, vertelt jurylid Jacques van der Harst die samen met Monica Drohm en Marlon van Wissen de jury vormde.  

Instroomklasse

In de U25 eindigde Bo Oudhof bovenaan. Met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) scoorde de amazone 67,949%. Op de tweede plaats eindigden Febe van Zwambagt en Fernandell MS (v. For Compliment) met 67,308%. “In de U25 is de piaffe vaak de bottleneck, daarin verliezen ze het ritme. Maar dit is een mooie instroomklasse om ervaring op te doen”, zegt jurylid Van der Harst. “Bo reed heel netjes. Het beeld was mooi, bergop en van de hand af gereden. Maar ook bij haar is het de piaffe waar het meest aan gewerkt moet worden.”

Pap eerste en tweede

In de Prix St. Georges mocht Kimberly Pap zowel de eerste als de tweede prijs ophalen. Met Floris (v. Ampère) scoorde ze 69,657% en met Just A Dream (v. Dream Boy) 69,461%. Danielle Heijkoop en Jolly Boy M (v. Dream Boy) werden derde met 68,431%. “Kimberly rijdt met een fantastisch gevoel en heeft goed bewegende paarden. Als ze Floris wat meer op lengte kan houden, gaat de score een paar procent omhoog. Dat geldt ook voor Just A Dream maar verder heeft Kimberly ook dit paard heel goed voorgesteld”, vervolgt Van der Harst.  

Bron: KNHS

Foto: Digishots