Geert Jan Raateland met VMF Gladiator
Geert Jan Raateland met VMF Gladiator Digishots

Geert-Jan Raateland en Seth Boschman scoren tijdens zevende KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

Dressuur

Zaterdag werd de zevende wedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Deze keer werd de (kader)wedstrijd georganiseerd in Nieuw en Sint Joosland. De Grand Prix en de Prix St. Georges kende goede winnaars die over de 70% gingen.

Advertisement

Grand Prix

In de Grand Prix kwam Geert-Jan Raateland met twee paarden aan de start. Hij won met VMF Gladiator (v. Totilas) de koningsklasse met 72,57%. Het podium werd compleet gemaakt met Jeanine Nieuwenhuis op de tweede plaats. Ze reed haar Great Lady TC (v. Bretton Woods) naar 71,88%. Geert-Jan werd met zijn tweede paard VMF Chardonnay (v. Westpoint) derde met 69,38%. “De proef van Geert-Jan met Gladiator was echt genieten. Gladiator was lekker ontspannen en Geert-Jan kon er mooi aan rijden. Dit paard heeft heel veel aanleg voor het hogere werk en ze hebben een super proef laten zien. Dit is absoluut een paard voor de toekomt”, vertelt Patrick Berends die samen met Mara de Bel en Pauline van Nispen de jury vormde. 

Happy athlete

In de Lichte Tour waren de deelnemers ook aan elkaar gewaagd. Seth Boschman zat in het zadel van de Everdale-zoon I am Sam RS2 en reed naar de winnende score van 71,71%. Laurens van Lieren volgde op de tweede plaats met Imposant (v. Everdale) met 70,25%. Nieuwkomer Kelly Outhuijse werd derde met haar Handsome (v. Tuschinski). Ze reden 68,97% bijeen. “Seth reed een fantastische proef, dat was echt genieten. Correct gereden, super voorgesteld en met veel harmonie. Echt een happy athlete. Het zag er heel makkelijk uit en daar werden we vrolijk van.”

U25

Naast de Lichte- en Zware Tour werd ook de Grand Prix U25 uitgeschreven. De winst was voor Sidney Trimp. Zijn proef met Florenzo F (v. Florett As) was goed voor 61,80%.  

Bron: KNHS

Foto: Digishots