Maud de Reu - Webron N.O.P.
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Maud de Reu - Webron N.O.P. NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Demi Haerkens en Maud de Reu scoren dubbelslag tijdens KNHS Para Dressuur Trophy

Dressuur

Zaterdag werd er in Hellendoorn de derde competitiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy verreden. Demi Haerkens won met EHL Daula N.O.P. (v. Gribaldi) beide proeven in de gecombineerde Grade IV en V met scores boven de 76%. Maud de Reu reed haar Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) in de gecombineerde Grade II en III naar de winst.

Advertisement

Tevreden bondscoach

Demi Haerkens reed haar merrie naar 76,06% en 76,83%. Frank Hosmar werd twee keer tweede met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo). De ruin liep voor het eerst sinds twee jaar weer een indoorwedstrijd. Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is tevreden. “Demi reed top. Daula was super mooi in de aanleuning en liep heel gedragen met veel souplesse. Frank liet met Alf een zeer geroutineerd beeld zien met prachtige eenvoudige wissels.” Ook Melissa Janssen liet zien in goede vorm te verkeren. Ze werd twee keer derde met haar Royal Rubinstein (v. Rubin Royal) en scoorde in beide proeven boven de 71%.

Fitte en vrolijke indruk

Maud de Reu reed een ijzersterke individuele proef waarbij ze 74,27% noteerde en negen procent los stond van de nummer twee. In de landenproef kwamen Lotte Krijnsen met Rosenstolz N.O.P (v. Rotspon) en Loes Cevaal met Happy Hero II (v. Hohenstein) dichtbij. “Maud, Lotte en Loes waren erg aan elkaar gewaagd. Maud’s paard Webron gaf een fitte en vrolijke indruk. Rosenstolz van Lotte ook maar zij liet de zege liggen op het binnenkomen waarbij ze rommeltjes had”, aldus bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink.

Bron: KNHS

Foto: Digishots