Frank Hosmar - Alphaville NOP
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Frank Hosmar - Alphaville NOP NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Para dressuurteam tweede in Kronenberg: “Topwedstrijd voor TeamNL”

Dressuur

Dit weekend vond in Kronenberg een internationale para dressuurwedstrijd plaats die voor TeamNL geldt als observatie voor het WK in Herning. Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink had een sterk team opgesteld met Sanne Voets, Frank Hosmar, Maud de Reu en Demi Haerkens. Het team eindigde op de tweede plaats in de landenwedstrijd.

Advertisement

Overwinningen

In Grade V kwamen Frank Hosmar en Britney de Jong aan de start. Frank en Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) werden twee keer eerste en een keer tweede. Britney en Caramba (v. Tuschinski) werden ze eerste, tweede en derde. In Grade IV gingen Sanne Voets en Demi Haerkens van start. Demi en EHL Daula (v. Gribaldi) werden twee keer eerste en tweede in de kür op muziek. Sanne en Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) werden twee keer tweede achter Demi, maar wonnen de kür. In Grade III werd Maud de Reu met haar Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) tweede, derde en vijfde. Lotte Krijsen en Rosenstolz (v. Rotspon) werden derde en twee keer tweede.

Hoog niveau

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is tevreden over de geleverde prestaties in Kronenberg. “Het was een topwedstrijd. Op de dagen van de warmte begonnen we eerder en waren er fans voor de paarden. En overal bakken met water om de paarden snel en goed te kunnen koelen. Het niveau was hoog, zowel van de concurrentie als van de Nederlanders. Kronenberg is een van de meest populaire wedstrijden in het para-circuit met meer dan honderd combinaties op de startlijst. Veel landen gebruiken het als observatie en komen met hun beste of betere ruiters hierheen.”

Laatste observatie

Na het NK en Kronenberg volgt Grote-Brogel als laatste observatie voor het WK. Daarna moet de bondscoach haar team voor het WK in Herning bekend maken. “Ik heb veel mooie proeven gezien, zowel van de routiniers als van relatief nieuwe combinaties. Over twee weken is de laatste observatie in Grote-Brogel. Daarna gaan we bepalen wie er afgevaardigd worden naar Herning, net als wie de reserves gaan zijn. Ik ben nu er zeker nog niet uit.” 

Bron: KNHS

Foto: Digishots