Demi Uijtewaal - Winando RFS
NK Dressuur 2021
© DigiShots
Demi Uijtewaal - Winando RFS NK Dressuur 2021 © DigiShots DigiShots

Demi Uijtewaal wint met 82% in de kür op muziek de KNHS-Para Dressuur Trophy

Dressuur

Op de bomvolle wedstrijd in Schijndel werd ook de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy verreden. Demi Uijtewaal en haar Winando RFS (v. Jetset-D) bleven met hun 82,44% nipt voor op de nummers twee, Maud de Reu met Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) met 82,08%. Derde werd Britney de Jong met Caramba (v. Tuschinski) met 80,06%.

Advertisement

Verrast

“Het was spannend en er deden grote namen mee. Eigenlijk ben ik heel verrast dat we gewonnen hebben, dat had ik niet verwacht”, vertelt Demi aan de KNHS. “Met losrijden was Winando wel fijn maar niet superscherp. Toen de muziek startte dacht Winando: oh dit vind ik leuk”, Toen was hij scherp en liep een super kür. Dat verraste me wel een beetje.” Hoofdjury Daniëlle Joosten vertelt: “Het was echt een hele goede kopgroep en we hebben er van genoten. Maar we waren over alle combinaties blij verrast. Er werd heel fijn gereden en daarnaast zat alles mee. De organisatie was super, de muziekinstallatie goed en het was mooi weer.” 

Herpakker

Demi en de vosruin namen eerder deel aan het NK Dressuur en kwamen bij het podium terecht. “Onze kür op het NK was eigenlijk nog beter dan in Schijndel. Die score was toen iets tegenvallend maar ik kreeg van collega-ruiters en het publiek hele enthousiaste reacties. De ruim 82% van nu geeft de bevestiging dat het goed zit en dat dit echt een goede kür is. Dat is een hele fijne herpakker na het NK.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots