Frank Hosmar - Alphaville NOP
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Frank Hosmar - Alphaville NOP NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Parateam wint met afstand de landenwedstrijd tijdens CDI Grote Brogel: “Positief verrast”

Dressuur

Het NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur Team wist deze week met overmacht de landenwedstrijd te winnen tijdens CDI Grote Brogel in België. Het was de derde en laatste observatiewedstrijd voor het WK in Herning. Frank Hosmar, Sanne Voets, Demi Haerkens en Lotte Krijnsen zaten in het landenteam.

Advertisement

Grade V en IV

Frank Hosmar scoorde in Grade V een hattrick met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) met 73,96% en 71,79%. In de individuele kür op muziek liep de score op naar 76,49%. Britney de Jong en Caramba (v. Tuschinski) werden tweede met 72,56% en derde met 70,9% achter Frank. Britney besloot geen kür op muziek te rijden omdat haar paard niet fit aanvoelde. Demi Haerkens met  EHL Daula (v. Gribaldi) en Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) streden tegen elkaar in Grade IV. Tijdens de eerste twee proeven was Demi de beste met 73,63% en 75,61%. In de kür op muziek trok Sanne aan het langste eind met 77,39%.

Krijnsen wint

Niet alleen Frank scoorde een hattrick, Lotte Krijnsen kreeg dat ook voor elkaar maar dan in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon). Ze wist scores van 71,23%, 71,62% en 75,60% in de kür op muziek. Maud de Reu en Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair) werden drie keer tweede achter Lotte.   

Rekenen richting het WK

Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink bekeek de wedstrijd vanuit huis en Monique Peutz nam de zaken waar in België. “Het was een prachtige wedstrijd en de Nederlandse ruiters hebben super goed gepresteerd. Ik heb deze wedstrijd voor Joyce waargenomen maar gelukkig ken ik de meeste ruiters goed. Er werd heel goed gereden en ik ben positief verrast. Ik denk dat Joyce heel blij mag zijn met zo’n grote groep ruiters die zo sterk presteert. Joyce zal nu gaan rekenen en denken net zoals de andere bondscoaches richting het WK en de EK’s. We gaan er goed over nadenken om een zo sterk mogelijk team samen te stellen”, vertelt Monique Peutz. 

Bron: KNHS

Foto: Digishots