Demi Haerkens (NED) - EHL Daula
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Demi Haerkens (NED) - EHL Daula ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

WK Herning | Demi Haerkens naar voorlopige tweede plaats met 76%

Dressuur

De landenwedstrijd voor de paradressuur is vandaag van start gegaan met Grade IV. Sanne Voets behaalde als eerste starter voor TeamNL een score van 78,415%. Demi Haerkens wist als tweede starter een score van 76,024% te realiseren.

Advertisement

Vloeiende proef

Demi reed een ontspannen en vloeiende proef. De verruimingen waren expressief gereden en ook de schouderbinnenwaarts was vloeiend. Bij het achterwaarts kroop Daula iets achter de teugel. Ook het galopgedeelte was foutloos en de gebroken lijnen leverde mooie punten op.

Wereldrecord

Na afloop van de proef van Sanne Voets zei bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink: “Het gaat hartstikke goed hier in Herning. We hebben inmiddels al goud, zilver en brons in de individuele wedstrijd. Sanne mocht zojuist als eerste aan start komen in de teamwedstrijd. Ze reed naar eigen zeggen een wereldrecord in deze proef met 78,4%. Een super begin dus voor het team, ik teken ervoor dat de rest ook zo goed gaat”. De acht beste combinaties per Grade, berekend over de proef in het individueel kampioenschap en de teamwedstrijd, plaatsen zich voor de kür op muziek van zondag.

Volg hier de live scoring.

Bron: De Hoefslag / KNHS

Foto: Digishots