Micky Schelstraete - Knight Rider
CDI de Peelbergen 2022
© Digishots
Micky Schelstraete - Knight Rider CDI de Peelbergen 2022 © Digishots digishots

CDI Kronenberg | Micky Schelstraete naar overwinning tijdens internationaal YR-debuut: “Super blij met het gevoel”

Dressuur

Micky Schelstraete en haar Knight Rider (v. Uphill) hebben hun internationale young riders-debuut uitstekend afgesloten. Vrijdag wonnen ze de team test met 72,35%, zaterdag werden ze zesde met 67,94% en zondag reden ze tijdens hun eerste kür op muziek naar de overwinning met 76,16%.

Advertisement

‘Oefeningen liggen hem goed’

Na de zomer heeft Micky de overstap gemaakt naar de young riders. Ze vertelt over haar internationale debuut “Ik was blij dat het vrijdag zo goed ging. Zaterdag reden we iets minder, we hebben ons minder gefocust op die proef. Het was jammer dat hij wat last van spanning had. Ik had wel met hem baan verkend, maar hij vond het toch een beetje spannend. Ik reed er zelf ook minder aan en de oefeningen liggen hem wel heel goed. Ik was blij dat we ons zondag konden herpakken en ik heb een hele fijne kür kunnen rijden.”

Hoge moeilijkheidsgraad

“Het overall beeld was veel beter dan zaterdag en het voelde ook fijner. Het is een hele leuke kür om te rijden en ik kreeg veel positief commentaar. We maakten drie foutjes, hij galoppeerde een keer aan in een drafappuyement en ik reed twee wissels niet goed. De kür heeft rustige maar stoere muziek en in de galop rijden we op muziek van James Bond. De choreografie heb ik samen met mijn moeder bedacht en de moeilijkheidsgraad is best hoog. We rijden naar de onlogische kant de schouderbinnenwaarts op de middenlijn met naar dezelfde kant een volte acht meter gevolgd door een appuyement naar de andere kant.”

‘Blij met het gevoel’

Ze vervolgt “Het kan nog beter, maar ik kan niet anders dan super tevreden zijn over onze eerste internationale wedstrijd. Het is een hele leuke wedstrijd en het is mooi aangekleed. Het is wel een beetje koud, maar daar kan de organisatie niks aan doen. Ik ben blij met het gevoel en kijk uit naar de volgende wedstrijd!”

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots