Joanne Koch met Darabel
Joanne Koch met Darabel

CDI Kronenberg | Joanne Koch en Darabel scoren eerste internationale overwinning: “Mijn weekend kan niet meer stuk”

Dressuur

Joanne Koch en haar elegante merrie Darabel (v. Westpoint) wisten de individuele proef bij de young riders op hun naam te schrijven. Ze reden een nieuw persoonlijk record bijeen van 72,16% wat goed was voor de overwinning. Axelle Berende reed ook een nieuw pr bijeen en werd derde met 69,31% in het zadel van haar Hiolito (v. Uphill).

Advertisement

Verbaasd

Joanna en Darabel zijn sinds een jaar een combinatie. “Het ging helemaal top. Ik had de laatste tijd al het gevoel dat ze heel fijn voor elkaar was in de training. Dan hoop je dat op wedstrijd ook op zijn plek valt en dat lukte! Ik merkte dat ze de eerste dag echt goed liep, maar we kregen een miscommunicatie met aangalopperen. We raakten elkaar even kwijt in het galopgedeelte. De draftour was heel erg fijn en we werden uiteindelijk negende met ruim 66%. Ik keek heel erg uit naar de individuele proef. Toen ik de proef reed dacht ik, dit voelt lekker, maar ik had niet door dat het zo goed was. Willeke (Bos, red.), Yessin (Rahmouni, red.) en mama waren super blij toen we de ring uit kwamen. Toen ze zeiden dat we 72% hadden gereden was ik eerst erg verbaasd”, lacht Joanne.

Wissels een hoogtepunt

De combinatie kreeg hoge cijfers voor de series. “Ze springt mooie grote wissels en dat is wel een kwaliteit van de merrie. De schouderbinnenwaarts doet ze ook heel fijn en de uitgestrekte draf gaat ook steeds beter. Ik merk vooral dat als de basis goed voor elkaar is dat de oefeningen haar geen moeite kosten. Yessin is ook in Kronenberg en dat is voor ons ideaal. Hij heeft hier best wel wat leerlingen en ik ben blij dat hij ons kan helpen met losrijden. Zondag rijden we de kür op muziek en ik hoop precies hetzelfde te kunnen doen. Ik heb nog niet zo vaak kür gereden en het plan is om een lekker ritje te maken.”

Kür van Christina Aquilera

“De choreografie heb ik samen met Yessin geschreven en de hoogtepunten zoals de uitgestrekte galop komen een paar keer terug. Ik heb de kür eerst mogen lenen en daarna mogen overkopen van Mieke Naberink. Het is muziek van Christina Aguilera en er zit een stukje tekst in met ‘I am a good girl’. Het is een super mooie en goed georganiseerde wedstrijd. De starttijden lopen soepel en de stallen zijn ook prima. Het is mooi aangekleed en het is net Aken maar dan in Nederland. Ook is het erg leuk dat de senioren ook hier rijden. Vaak is de jeugd apart van de senioren dus nu is het ’s avonds extra leuk om naar die rubrieken te kijken.”

Studie

De amazone had vorig jaar een tussenjaar en was werkzaam bij Yessin Rahmouni. “Inmiddels ben ik na een super leerzaam tussenjaar gestart met de studie HBO rechten. Ik wilde het na een jaar werken ook wel weer proberen. Darabel heb ik meegenomen naar huis en alle focus ligt op haar. Naast school is dat prima te doen. Ik hoop morgen net zo’n fijne rit neer te kunnen zetten, maar mijn weekend kan niet meer stuk!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Joanne Koch